Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Σφοδρή αντίδραση Ράικου με αναφορές στον «Ρασπούτιν» σε δημοσίευμα για τον σύζυγό της

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σφοδρή αντίδραση Ράικου με αναφορές στον «Ρασπούτιν» σε δημοσίευμα για τον σύζυγό της

Νέα , σφοδρότερη, από την πλευρά της εισαγγελέα Εφετών Ελένης Ράικου (πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς) , προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας Νέα Σελίδα με τίτλο «Novartis: Τα χρήματα & οι πληρωμές στον σύζυγο της Ράικου».

Η εισαγγελέας αποδίδει τα δημοσιεύματα σε «σε προεκλογικά τεχνάσματα με κοντά ποδάρια», ενώ την περασμένη βδομάδα είχε μιλήσει για νομικές ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει.

Το νέο δημοσίευμα εμφανίζει εκ νέου το σύζυγό της, γιατρό στο επάγγελμα  να έχει σχέση με την υπόθεση της Novartis. Όπως μάλιστα αναφέρει η εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση «καταλύτη για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Novartis και τις δικαστικές έρευνες αποτελεί η αποκάλυψη της «Νέας Σελίδας» περί ύπαρξης κοινού λογαριασμού της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς με τον στρατιωτικό γιατρό σύζυγό της, που δεχόταν χρήματα από την Ελβετία και τον τροφοδότη-λογαριασμό του πολυεθνικού κολοσσού».

“Τα fαke news όμως, ως προεκλογικά τεχνάσματα έχουν κοντά ποδάρια”

«Μυθοπλασία»

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της εισαγγελικής λειτουργού:

«Αποκαλύφθηκε σήμερα η πολιτική δίωξη που υφίσταται με τη συνδρομή του «Ρασπούτιν» , όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται, ο οποίος στην προσπάθεια του να διασωθεί κατασκεύασε άλλη μία μυθοπλασία για έμβασμα – εμβάσματα σε λογαριασμό του συζύγου της στο Ηνωμένο Βασίλειο χιλιάδων ευρώ». “Τα fαke news όμως, ως προεκλογικά τεχνάσματα έχουν κοντά ποδάρια. Ερχεται η κατάλληλη ώρα που θα λογοδοτήσουν όσοι κατασκευάζουν κατ’ επάγγελμα ψευδείς ειδήσεις», προσθέτουν οι κύκόι της εισαγγελέα και καταλήγουν λέγοντας ότι «έχει μεγάλη υπομονή και δεν βιάζεται».

Το προηγούμενο δημοσίευμα

Το δημοσίευμα της περασμένης βδομάδας ανέφερε περι «κοινού λογαριασμού που ανοίχτηκε στο εξωτερικό και εξετάζεται εάν δηλώθηκε στο «πόθεν έσχες» που υπέβαλε το επίμαχο διάστημα, όταν, δηλαδή, ο λογαριασμός δέχονταν δώρα από τη Novartis. Το θεσμικό πρόσωπο κινδυνεύει, δηλαδή, να ελεγχθεί και για την ακρίβεια των δηλώσεων «πόθεν έσχες» που κατέθετε από το 2010. Εάν διαπιστωθεί παράπτωμα, το πρόσωπο αυτό θα έρθει αντιμέτωπο με τις αυστηρές συνέπειες του νόμου”.

Όπως ανέφερε επισης το δημοσίευμα «στη δικογραφία υπάρχει βίντεο όπου ο εν λόγω γιατρός εμφανίζεται να διαφημίζει εμμέσως σκευάσματα της Novartis στην τηλεόραση. Στο βίντεο φαίνεται ότι μεσολαβεί η παρέμβαση προσώπου που είχε σχέση με την επικοινωνία και το οποίο συστηματικά προωθούσε σκευάσματα της εταιρείας, διοργανώνοντας είτε ιατρικά πάνελ είτε συζητήσεις, για τις οποίες, βέβαια, δημοσιογράφοι, εταιρείες επικοινωνίας και τηλεοπτικοί σταθμοί πληρώνονταν αδρά».

Και την περασμένη βδομάδα από την πλευρά της Ελένης Ράικου αναφέρθηκε αφενός πως θα προχψωρήσει σε μηνύσεις και αφετέρου πως το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ, που δόθηκαν από την εταιρεία για ομαδική ερευνητική εργασία γιατρών  το 2009. Παραδέχεται πως το εν λόγω ποσό  εμβάστηκε σε λογαριασμό, που έχει από κοινού με τον σύζυγό της και υποστηρίζει πως η καταβολή έγινε άπαξ και από τότε και έως σήμερα ουδεμία σχέση έχει με την εταιρεία ο σύζυγός της.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ