Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Σύλληψη 9 ατόμων για το φόνο τουριστριών στο Μαρόκο – Η σύνδεση με τους τζιχαντιστές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Σύλληψη 9 ατόμων για το φόνο τουριστριών στο Μαρόκο – Η σύνδεση με τους τζιχαντιστές

Στους 13 βρίσκονται πλέον οι ύποπτοι για τη δολοφονία στο Μαρόκο, δυο νεαρών τουριστριών από τη Σκανδιναβία, καθώς χθες συνελήφθηκαν 9 ακόμη από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας.

Τα πτώματα της Λουίζα Βεστεράγκερ Γέσπερσεν, 24 ετών, από τη Δανία, και της Μάρεν Ούλαντ, 28 ετών, από τη Νορβηγία βρέθηκαν τη Δευτέρα κοντά στο χωριό Ιμλίλ, στην οροσειρά του Άτλαντα.

Εχθροί του Θεού

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε βίντεο όπου 4 άτομα χαρακτήριζαν «Εχθρούς του Θεού» χαρακτήριζαν τις Σκανδιναβές τουρίστριες. Τέσσερις άνδρες εμφανίζονται καθισμένοι μπροστά σε ένα ασπρόμαυρο λάβαρο.

Ο ένας από αυτούς κραδαίνει ένα μαχαίρι και μιλά για «την καταστροφή που προκαλούν τα πολεμικά αεροπλάνα της δυτικής συμμαχίας», χλευάζοντας παράλληλα τις Αρχές του Μαρόκου επειδή δεν μπορούν να τους πιάσουν. Στη συνέχεια εμφανίστηκε ένα ακόμη βίντεο, που δείχνει τον αποκεφαλισμό της μίας εκ των γυναικών.

Οι συλληφθέντες φέρονται ότι διατηρούσαν “δεσμούς με τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας”, ενώ από τις έρευνες που έγιναν στο Μαρακές, την Εσαουίρα, το Σίντι Μπένουρ, τη Στούκα-Αΐτ Μπάχα και την Ταγγέρη κατασχέθηκαν ηλεκτρονικός εξοπλισμός, ένα κυνηγετικό τουφέκι, διάφορα μαχαίρια, μία στρατιωτική στολή και υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην κατασκευή εκρηκτικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Κεντρική Υπηρεσία Δικαστικών Ερευνών (BCIJ).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ