Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τη Δευτέρα οι απολογία του γιού γνωστής αστρολόγου που κατηγορείται για συμμετοχή διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τη Δευτέρα οι απολογία του γιού γνωστής αστρολόγου που κατηγορείται για συμμετοχή διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών

Κλειστά έχουν μέχρι σήμερα τα «χαρτιά» τους δύο από τους συλληφθέντες για το διεθνές κύκλωμα ναρκωτικών που συνελήφθησαν με τη συνδρομή της DEA και των αρχών του Εκουαδόρ.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον της 3ης ειδικής ανακρίτριας όπου ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν τη Δευτέρα. Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Πάντως, μέχρι σήμερα μόνο ο γιος της αστρολόγου, η οποία έχει πεθάνει, έχει καταθέσει προανακριτικά. Τόσο ο έμπορος αυτοκινήτων όσο και ο άνδρας αλβανικής καταγωγής, έχουν διατηρήσει το δικαίωμα σιωπής, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο πρώτος έχει αρνηθεί τις σε βάρος του κατηγορίες, υποστηρίζοντας, πως νόμιζε ότι συμμετείχε σε μεταφορά κακάο. Μάλιστα, όπως έχει επισημάνει, ταξίδεψε μέχρι το Εκουαδόρ, όπου συναντήθηκε με στελέχη της εταιρίας με την οποία θα συνεργαζόταν ο ίδιος και ο έμπορος αυτοκινήτων. Ουδέποτε είχε οικονομική συναλλαγή μαζί τους ούτε και είδε ναρκωτικές ουσίες.

Έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα για να καταλάβει ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, φέρεται να υποστήριξε. Όπως εξήγησε στους αστυνομικούς, τα στελέχη, του είχαν ζητήσει να φωτογραφήσει ένα σκάφος στο Εκουαδόρ για να το δείξει στον συγκατηγορούμενό του Αλβανό, όταν θα γυρνούσε, συμβουλεύοντάς τον και ποιόν σκίπερ να προσλάβει. Σύμφωνα με τον ίδιο, όταν άρχισε να καταλαβαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά άρχισε να απομακρύνεται από τους συγκατηγορούμενούς του, με αποτέλεσμα να δεχθεί κι απειλές από τους ανθρώπους στο Εκουαδόρ.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ