Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Τη μεταγωγή του προφυλακισμένου δικηγόρου για την μαφία των φυλακών διέταξε το ΜΟΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τη μεταγωγή του προφυλακισμένου δικηγόρου για την μαφία των φυλακών διέταξε το ΜΟΕ

Τη μεταγωγή του δικηγόρου, ο οποίος προφυλακίστηκε πριν δύο 24ώρα για τη μαφία των φυλακών, στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας που δικάζει την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του διέταξε το δικαστήριο.

Ο δικηγόρος κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την απόφαση να προφυλακιστεί για το κύκλωμα της μαφίας των φυλακών. Η δίκη για την υπόθεση ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει σήμερα.

Μετ´ εμποδίων η δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του

Στο δικαστήριο μετήχθη ο Αρ. Φλώρος και οι δυο Αλβανοί οι οποίοι φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα που εκτελούσε συμβόλαια θανάτου. Ο ένας κατηγορείται για την απόπειρα σε βάρος του δικηγόρου ενώ ο δεύτερος είναι μάρτυρας στην υπόθεση και παράλληλα φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αντίθετα, ο δικηγόρος επέλεξε να μην παραστεί στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και ως «άγγελος» εμφανίστηκε ο δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ενημερώνοντας πως βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και ζητεί την αναβολή της δίκης.

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο διαβάστηκε δήλωση του κατηγορούμενου δικηγόρου στην οποία ανέφερε: “δεν επιθυμώ να παραστατώ ως πολιτικώς ενάγων” συμπληρώνοντας ότι θα τον εκπροσωπήσει ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος”.

Για “αντιφατική ερμηνεία” της δήλωσης η οποία μπορεί να εκληφθεί και ως παραίτηση από την πολιτική αγωγή έκανε λόγο η υπεράσπιση του Αριστείδη Φλώρου η οποία παράλληλα εξέφρασε την αντίρρηση της στην αναβολή της υπόθεσης.

Η ανατροπή ήρθε όταν ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος προσήλθε στο δικαστήριο δηλώνοντας ότι έχει παραιτηθεί από την υπόθεση στην οποία εκπροσωπούσε  μέχρι χθες τον 65χρονο δικηγόρο.

“Δηλώνω κατηγορηματικά ότι είχα πλήρη άγνοια της δήλωση του αυτής (σ.σ. της δήλωσης του κατηγορούμενου δικηγόρου) ότι θα τον εκπροσωπήσω στο δικαστήριο. Από χθες το βράδυ δήλωσα ενώπιον της συζύγου του και άλλων ότι δεν επιθυμώ να συνεχίσω να τον εκπροσωπώ στην υπόθεση”. 

Ο κ. Παναγόπουλος διευκρίνισε ότι δεν ήρθε σε επαφή με τον κατηγορούμενο δικηγόρο με την πρόεδρο του δικαστηρίου να ζητεί στη συνέχεια, φανερά εκνευρισμένη, να ενημερωθεί με φαξ από τον Κορυδαλλό σχετικά με τις προθέσεις του κατηγορούμενου δικηγόρου προειδοποιώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση θα διατάξει την μεταγωγή του “για να ξεκαθαρίσει”.

Το φαξ δεν έφτασε και τελικά το δικαστήριο διέταξε την μεταγωγή του δικηγόρου μέσα στην ημέρα με τους ενόρκους να διαμαρτύρονται για την ταλαιπωρία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ