Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Τραγωδία στο Μάτι: Πόρισμα με υπόπτους και διώξεις! Σε αναμονή για την εκτίμηση του πραγματογνώμονα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραγωδία στο Μάτι: Πόρισμα με υπόπτους και διώξεις! Σε αναμονή για την εκτίμηση του πραγματογνώμονα

Κατατέθηκε το πόρισμα της πυροσβεστικής στον εισαγγελέα. Μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων για την φωτιά στο Μάτι, οι εισαγγελείς περιμένουν μέχρι το τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου το πόρισμα του πραγματογνώμονα που διόρισαν για να προχωρήσουν στην κλήτευση υπόπτων.  Το επόμενο στάδιο της έρευνας για ποινικές ευθύνες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, προαναγγέλλει ουσιαστικά η υποβολή του πορίσματος της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, του  Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει εκτενής αναφορά στα αίτια της πυρκαγιάς, στο πρόσωπο που φέρεται να την προκάλεσε (γεγονός που απομακρύνει αισθητά οποιαδήποτε νύξη για οργανωμένο σχέδιο) καθώς και ο  πλήρης κατάλογος θυμάτων.

Ποινικές ευθύνες στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι “δείχνει” το πόρισμα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Μέχρι τέλος Αυγούστου ή αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται να κατατεθεί και το πόρισμα του τεχνικού συμβούλου, Αξιωματικού του Πυροσβεστικού Σώματος, που έχει ορίσει η Εισαγγελία.

Σε αυτό, πιθανότατα θα αναφέρονται  λάθη και παραλείψεις όσον αφορά στην εκτίμηση απειλής και κινδύνου κατά τα πρώτα στάδια της φωτιάς, εσφαλμένη εκτίμηση για τη διεύθυνση που είχε το πύρινο μέτωπο καθώς και ερωτήματα για την ΕΛΑΣ , εάν θα έπρεπε να διακόψει την κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Μαραθώνος από το ύψος της Αττικής Οδού ή από το σημείο όπου τελικά επέλεξαν. Η αξιολόγηση των στοιχείων αυτών μετά την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων που  έφτασαν τις 40, αναμένεται να οδηγήσει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο και την εισαγγελέας Βαρβάρα Γνεσούλη  στη διαδικασία αξιολόγησης του υλικού που θα οδηγήσει στο τελικό στάδιο την έρευνα .

Ύποπτοι και διώξεις

Αμέσως μετά , υπολογίζεται τον Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσει η διαδικασία κλήτευσης υπόπτων οι οποίοι θα προέρχονται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις από τους φορείς του κρατικού μηχανισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης. Τα πρόσωπα αυτά θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για συγκεκριμένες  κατηγορίες , δηλαδή θα καταθέσουν ανωμοτί. Κάποια από τα πρόσωπα αυτά δεν αποκλείεται να έχουν καταθέσει αρχικά ως μάρτυρες στην υπόθεση, γεγονός που σημαίνει πως οι μαρτυρικές τους καταθέσεις θα τεθούν στο αρχείο εφόσον θα έχουν κληθεί ως ύποπτοι στη συνέχεια.

Η κλήση τους πάντως δεν συνεπάγεται αυτομάτως πως θα είναι τελικώς και κατηγορούμενοι  καθώς αυτό θα αξιολογηθεί από τους εισαγγελείς. Θα ακολουθήσουν οι ποινικές διώξεις οι οποίες θα είναι προσωποποιημένες.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ