Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Τραυμάτισαν ηγετικό στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων – Ανησυχία για τα όπλα με τις πλαστικές σφαίρες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τραυμάτισαν ηγετικό στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων – Ανησυχία για τα όπλα με τις πλαστικές σφαίρες

Ο Ζερόμ Ροντρίγκες, μια από τις γνωστότερες ηγετικές φυσιογνωμίες του κινήματος των “κίτρινων γιλέκων” στη Γαλλία, τραυματίστηκε στο μάτι το Σάββατο κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στο Παρίσι. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, χτυπήθηκε από όπλο εκτόξευσης αμυντικών σφαιρών (LBD).

Ο Ροντρίγκες τραυματίστηκε ενώ βιντεοσκοπούσε και μετέδιδε απευθείας στη σελίδα του στο Facebook την άφιξη των “κίτρινων γιλέκων” στην πλατεία της Βαστίλλης, στο κέντρο του Παρισιού, το απόγευμα του Σαββάτου.

Στη Γαλλία έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα συζήτηση για την επικινδυνότητα αυτών των όπλων που χρησιμοποιούν οι δυνάμεις ασφαλείας. Για πρώτη φορά το Σάββατο, οι αστυνομικοί που φέρουν αυτά τα όπλα ήταν εξοπλισμένοι με μικρές, φορητές κάμερες, όπως αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να εγγυηθεί “διαφάνεια” στη χρήση τους. Ωστόσο ο δικηγόρος του Ροντρίγκες υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν τέτοιες κάμερες στο σημείο όπου τραυματίστηκε ο πελάτης του.

Ο Ροντρίγκες μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τη νύχτα τέθηκε σε τεχνητό κώμα. “Είναι σοκαρισμένος. Θα μείνει ανάπηρος ισοβίως. Είναι τραγικό για τον ίδιο και την οικογένειά του”, πρόσθεσε ο ντε Βελ, εξηγώντας ότι έχει καταθέσει μήνυση στην αστυνομία.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ