Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

“Υποπτο” χαρτονόμισμα από τα λύτρα της απαγωγής Μυλωνά, κατατέθηκε στην Πάτρα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Υποπτο” χαρτονόμισμα από τα λύτρα της απαγωγής Μυλωνά, κατατέθηκε στην Πάτρα

Στο προσκήνιο και πάλι η υπόθεση της απαγωγής του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, πριν από 10 χρόνια, καθώς χαρτονόμισμα που φέρεται να προέρχεται από τα λύτρα των δραστών κατατέθηκε το πρωί σε υποκατάστημα Τράπεζας, στην Πάτρα.

Το χαρτονόμισμα που ήταν προσημειωμένο, φέρεται να έδωσε στο γκισέ της Τράπεζας πολίτης για να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του. Επρόκειτο για 200ευρο το οποίο συγκέντρωσε τα… βλέμματα των υπαλλήλων που το πέρασαν από τον τυπικό έλεγχο και διαπίστωσαν πως ήταν προσημειωμένο.

Στα εγκληματολογικά εργαστήρια

Σύμφωνα με το patrastimes.gr, αμέσως προκλήθηκε αναστάτωση στην Τράπεζα οι οποίοι ενημέρωσαν την Αστυνομία. Το «ύποπτο»  200ευρο που ήταν  ανάμεσα σε άλλα χαρτονομίσματα τα οποία δόθηκαν στον υπάλληλο της τράπεζας, πήρε, όπως ήταν αναμενόμενο το δρόμο για τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται πως τα λύτρα που είχαν αποσπάσει οι απαγωγείς του Γιώργου Μυλωνά, για να τον αφήσουν ελεύθερο, ανέρχονταν σε 10,8 εκ. ευρώ. Αρχικά το ποσό που ζητούσαν ήταν 30 εκ. ευρώ το οποίο, μειώθηκε στη συνέχεια, καθώς όπως είχαν πει ένας από τους δράστες,  στο βιομήχανο «έχεις χάρη που έχεις τρία παιδιά και υποσχέθηκα στη γυναίκα σου να σε παραδώσω ζωντανό».

Η απαγωγή του πρώην προέδρου του ΣΕΒ Βορείου Ελλάδος  Γιώργου Μυλωνά σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 9 Ιουνίου 2008 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης. Ο επιχειρηματίας αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Κυριακής 22 Ιουνίου, αφού οι συγγενείς του παρέδωσαν στους απαγωγείς του , τα λύτρα, μέρος των οποίων όμως έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ