Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Υπόθεση “Noor 1”: Εφέτης ζήτησε να απέχει από την διαδικασία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση “Noor 1”: Εφέτης ζήτησε να απέχει από την διαδικασία

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την έναρξη – στις 10 Οκτωβρίου 2018 – της δίκης σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης του ναρκόπλοιου «Noor 1», ένας από τους εφέτες, μέλος της σύνθεσης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, σύμφωνα με πληροφορίες, ζήτησε να απέχει της διαδικασίας.

Ο συγκεκριμένος δικαστής φέρεται να επικαλείται στη δήλωση αποχής που υπέβαλε το γεγονός ότι στο παρελθόν και σε άλλο στάδιο, έχει ασχοληθεί με την συγκεκριμένη υπόθεση και έχει εκφέρει γνώμη. Για το λόγο αυτό , όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, δηλώνει κώλυμα, καθώς φέρεται να μη θέλει να κατηγορηθεί ότι ήδη έχει σχηματίσει άποψη για την πολύκροτη υπόθεση των 2,1 τόνων ηρωίνης που μεταφέρθηκαν στην Ελλάδα με το ναρκόπλοιο.

Φέρεται να μην θέλει να κατηγορηθεί ότι ήδη έχει σχηματίσει άποψη για την πολύκροτη υπόθεση

Το αίτημα του δικαστή θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες από το Συμβούλιο Εφετών Πειραιά, ενώ ήδη πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός με πρότασή της ζητεί την απόρριψή του, ώστε ο εφέτης να εκδικάσει την πολύκροτη υπόθεση μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Η εξέλιξη αυτή μοιραία φέρνει στη μνήμη την πρωτόδικη δίκη όταν και τότε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά που θα εκδίκαζε την υπόθεση είχε δηλώσει «κώλυμα» λόγω… μυϊκών πόνων, λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης στις 6 Οκτωβρίου 2015.

Τρία χρόνια μετά στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 13 κατηγορούμενοι, οι οποίοι καταδικάστηκαν πρωτόδικα προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις για τη μεγαλύτερη ποσότητα ηρωίνης που κατασχέθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό έδαφος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “δημοκρατία” πρόκειται για μια υπόθεση που εξακολουθεί να κεντρίζει το ενδιαφέρον καθώς είναι κοινή παραδοχή πως πολλά σημεία της παραμένουν στο σκοτάδι παρά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία του πρωτόδικου δικαστηρίου

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ