Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Δημήτριος Λυρίτσης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας συμβούλου στις εκλογές του ΔΣΑ

Κατέρχεται ως υποψήφιος Σύμβουλος στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας με τον συνδυασμό «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ».

Δημήτριος Λυρίτσης: Ανακοίνωση υποψηφιότητας συμβούλου στις εκλογές του ΔΣΑ FB

Την υποψηφιότητα του ως σύμβουλος στις επερχόμενες εκλογές του ΔΣΑ ανακοίνωσε ο γωστός δικηγόρος Δημήτριος Λυρίτσης.

Ασκώντας επί πολλά έτη αποκλειστικά μαχόμενη δικηγορία έχω το προνόμιο να μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι «είμαι ένας από εμάς» ζητώντας να περπατήσουμε μαζί σε αυτό το δρόμο” επισημαίνει για την υποψηφιότητά του.

Σε ανάρτησή του στο facebook έγραψε:

Αγαπητές/οι συνάδελφοι και φίλες/οι,

Αποφάσισα να κατέλθω ως υποψήφιος Σύμβουλος στις επερχόμενες αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας με τον συνδυασμό «ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ». Ο κόσμος γύρω μας μεταβάλλεται με γοργούς ρυθμούς. Η δικηγορία δεν αποτελεί εξαίρεση. Γι΄ αυτό, τις στιγμές των μεγάλων αλλαγών και των μεγάλων προκλήσεων, απαιτείται ενεργητική και θετική συμμετοχή με πρόταση, γνώση, αποτελεσματικότητα και αξιοπιστία. Ασκώντας επί πολλά έτη αποκλειστικά μαχόμενη δικηγορία έχω το προνόμιο να μπορώ να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας πω ότι «είμαι ένας από εμάς» ζητώντας να περπατήσουμε μαζί σε αυτό το δρόμο.

Οδηγός μας είναι η ιστορία αγώνων του Δικηγορικού Συλλόγου για τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Προτεραιότητα η προώθηση πολιτικών για την άμβλυνση των ανισοτήτων, με τη διεύρυνση της δικηγορικής ύλης και την έμπρακτη στήριξη των νέων δικηγόρων που βιώνουν όσο κανείς άλλος τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Βασική έγνοια η γυναίκα δικηγόρος με σεβασμό στη μητρότητα και τη διασφάλιση της θέσης εργασίας και του εισοδήματος της πριν και μετά τη λοχεία. Ιδιαίτερη βαρύτητα στην εμπέδωση της συναδελφικότητας στη βάση των αρχών και των κανόνων του κώδικα μας. Δεν μπορούμε να διεκδικούμε σεβασμό από άλλους αν δεν το πράξουμε πρώτοι μεταξύ μας. Κατά μείζονα λόγο, όμως, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την τιμή και την αξιοπρέπεια μας- επιστημονική, επαγγελματική και κλαδική. Κανείς δεν δικαιούται να παίξει με αυτήν, γι΄ αυτό και η ενότητα μας είναι προϋπόθεση επιτυχίας. Προφανώς δεν ευαγγελίζομαι μαγικές λύσεις, δίνω μόνο υπόσχεση δουλειάς.

Δημήτριος Α. Λυρίτσης