Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«Εμπλοκή» με τον Έλληνα Ευρωπαίο Εισαγγελέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
«Εμπλοκή» με τον Έλληνα Ευρωπαίο Εισαγγελέα

Στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει «κολλήσει» η  διαδικασία επιλογής  του εισαγγελικού λειτουργού που θα αναλάβει χρέη Ευρωπαίου Εισαγγελέα.

Η Ελλάδα είναι μία από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν γνωρίζει ακόμη τον εκπρόσωπό της σε αυτό το νευραλγικό πόστο  το οποίο  για πρώτη φορά θεσμοθετείται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του dikastiko.gr η διαδικασία έχει μπλοκάρει με υπαιτιότητα δική μας. Και συγκεκριμένα, όπως λέγεται, έχει τεθεί  θέμα για  τον κ. Λάμπρο Πατσαβέλα, έναν εκ των 3 προτεινόμενων εισαγγελικών λειτουργών  που το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου έκρινε  τον  περασμένο Μάιο  ότι πληροί  τα προσόντα για την θέση.  Οι άλλοι δύο που έχουν προταθεί από τη χώρα μας είναι οι κύριοι Δημήτρης Ζημιανίτης και  ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος.

Τι έχει συμβεί;

Το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει ζητήσει περαιτέρω στοιχεία για τον κ. Πατσαβέλα καθώς υπήρχε , όπως λένε εισαγγελικές πηγές, αναφορά από πρώην ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό  πως   δεν διαθέτει τα τυπικά προσόντα. Ωστόσο, κατά τις ίδιες πηγές, ο Άρειος Πάγος όταν έκανε την επιλογή είχε ελέγξει  αυτό ακριβώς και είχε κρίνει  πως όντως τα διαθέτει. Γιατί λοιπόν παρουσιάστηκε τώρα αυτή η εμπλοκή; Όπως λένε, ο… «καταγγέλλων» επιθυμούσε να προκριθεί άλλο πρόσωπο που απερρίφθη  στο… παρά πέντε. Ελπίζει λοιπόν πως με αυτή την κίνηση ίσως και να καταφέρει να αλλάξει το «παιχνίδι»…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ