Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Αντώνης Κρόμπας: “Η σβάστικα μου προκαλεί θυμό, αποστροφή και αηδία”

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αντώνης Κρόμπας: “Η σβάστικα μου προκαλεί θυμό, αποστροφή και αηδία”

Ο Αντώνης Κρόμπας, ηθοποιός και σκηνοθέτης, με αξιοσημείωτες δουλειές, τόσο θεατρικές, όσο και τηλεοπτικές αλλά και κινηματογραφικές, απήντησε στις πέντε ερωτήσεις της Κέλλυς Σταμούλη.

Συνέντευξη και φωτογραφίες της Κέλλυς Σταμούλη*

  • Πιό εύκολο σε επίπεδο υποκριτικής, θα σας ήταν να ενσαρκώσετε τον Χίτλερ ή τον Ιησού Χριστό;

Σίγουρα τον Χίτλερ.  Αφενός, οι χαρακτήρες ψυχοπαθών, όπως ο Αδόλφος, είναι υποκριτικά πολύ πιο ενδιαφέροντες, αφετέρου, γιατί θρυλείται, ότι όσοι ενσάρκωσαν τον Χριστό, κληρονόμησαν ένα είδος «κατάρας», με αρκετούς εκ των οποίων να τον συναντήσουν πριν την ώρα τους!

  • Τί σας προκαλεί η θέα της σβάστικας ως σύμβολο του ναζισμού;

Θυμό, αποστροφή, αηδία αλλά, εφεξής, και καμπανάκι επαγρύπνησης…

 Ποιο βιβλίο θα χαρίζατε στον Πρόεδρο της Βραζιλίας, με την ελπίδα να του «αλλάξετε μυαλά»;

Κατ΄ αρχάς θέλω να του φέρω ένα βαρύ εγκυκλοπαιδικό τόμο στο κεφάλι!  Αν αυτό δεν είναι εφικτό, και εφόσον διαβάζει, πράγμα για το οποίο αμφιβάλω, θα του χάριζα τον Φτωχούλη του Θεού του Καζαντζάκη, που τόσο γλαφυρά και ανεπιτήδευτα φιλοτεχνεί το μεγαλείο της ισότητας, της ταπεινότητας, της αγάπης και της εφηρμοσμένης μετριοπάθειας.

  • Πώς κρίνετε την απόφαση κάποιων Ελληνικών Σχολείων να μην γιορτάσουν την Επέτειο του Πολυτεχνείου;

Λυπηρή, απαράδεκτη και ύποπτη.  Σε εποχές περίεργες και αχαρτογράφητες, όπως αυτές που διανύουμε, με το τέρας του φασισμού να γιγαντώνεται γεωμετρικά στην Ευρώπη, επέτειοι και εορτασμοί, που προάγουν το δημοκρατικό και το αντιφασιστικό πνεύμα στη χώρα μας, θα έπρεπε να ενθαρρύνονται με κάθε τρόπο.

  • Πώς αντιλαμβάνεστε την έννοια της Δικαιοσύνης;

Ως παιδί Δικαστικού, γαλουχήθηκα με την έννοια της Δικαιοσύνης, ως ύψιστο αγαθό και ταυτόχρονα, προϋπόθεση μίας εύρυθμης κοινωνίας.  Αυτό βεβαίως δεν με απέτρεψε από το να αδικήσω, τουλάχιστον όχι συνειδητά, αλλά και από το να αποφύγω «κακοδικίες» εις βάρος μου.

 Κατονομάστε μας ένα ιστορικό πρόσωπο που σας έχει σαγηνεύσει.

Ιστορικό στα καθ΄ημάς πρόσωπο, που μ΄ έχει γοητεύσει, με τη δίψα του για την απύθμενη αγάπη του για την πατρίδα, τον αλτρουισμό του, αλλά και για το περιπετειώδες του χαρακτήρα του, είναι ο Ίων Δραγούμης.

Ο Αντώνης Κρόμπας έχει κάνει σημαντικές συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες τόσο στην τηλεόραση όσο και στο θέατρο. Ενδιαφέρεται να περνάει την άποψή του και τη θέση του για τα καυτά θέματα τόσο της επικαιρότητας όσο και της κουλτούρας των Ελλήνων με έναν ιδιαίτερο και καυστικό τρόπο. Εκμεταλλεύεται με έναν εξαιρετικό τρόπο τα social media και παρακάτω δείτε ένα από αυτά τα βιντεάκια που αναρτά στο διαδίκτυο με τίτλο “Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει” και συμπρωταγωνιστή τον Γιάννη Δρακόπουλο:

* Η Κέλλυ Σταμούλη είναι δικηγόρος.  Σπούδασε Νομικά στην Αθήνα.  Στις Βρυξέλλες έκανε το μεταπτυχιακό της στο Δίκαιο Αέρος και Θαλάσσης στο ULB καθώς και τη Σχολή Θεάτρου Klein Akademie.  Αν την γνωρίσετε θα νομίσετε ότι ήδη την ξέρετε χάρη στο έντονο επικοινωνιακό της ταλέντο!

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ