Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Β. Λεβέντης στο dikastiko.gr: Επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους δικαστές

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Β. Λεβέντης στο dikastiko.gr: Επιλογή ηγεσίας της Δικαιοσύνης από τους ίδιους τους δικαστές

Να επιλέγεται η ηγεσία των Ανωτάτων Δικαστηρίων της χώρας από τους ίδιους τους δικαστές και όχι από την εκάστοτε κυβέρνηση προτείνει , με συνέντευξή του στο dikastiko.gr, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης αναφέρει πως η Ευρωομάδα που ανήκει το κόμμα του αποδέχτηκε πως πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για να ακυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Όπως λέει η Ένωση Κεντρώων δεν πρόκειται να γίνει δεκανίκι κανενός για να σχηματιστεί κυβέρνηση μετά τις εθνικές εκλογές  αφού για οποιαδήποτε συμμετοχή θέτει ως βάση συμφωνία 11 σημείων:

«…να παίξουμε τον ρόλο του ισχυρού εταίρου και όχι να είμαστε το κλοτσοσκούφι του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Αυτό το ρόλο… έπαιξαν με επιτυχία οι κύριοι Κουβέλης, Βενιζέλος, Καμμένος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

  • Ποια Ευρώπη θέλει η Ένωση Κεντρώων και με ποια Ευρωομάδα συμβαδίζει;

Θέλουμε μια ισχυρή, καλύτερη και δικαιότερη Ευρώπη. Είμαστε στην Ευρωομάδα των 27 Κεντρώων κομμάτων με επικεφαλής τον Φρανσουά Μονπερού. Εργαζόμαστε για την Ευρώπη της αλληλεγγύης, της δίκαιης ανάπτυξης για όλους με ίσες ευκαιρίες και ιδιαίτερα για την νεολαία.

  • Θα ακολουθείτε πιστά τις γραμμές της συγκεκριμένης ομάδας ακόμα και αν δεν συμβαδίζουν με τις απόψεις σας για τα ελληνικά εσωτερικά ζητήματα;

Όχι. Εμείς θα ακολουθούμε την πατριωτική γραμμή και αυτό το έχουμε αποδείξει στην πράξη, όταν ζητήσαμε και επιβάλλαμε και έγινε αποδεκτό από την Ευρωομάδα μας να διενεργηθεί δημοψήφισμα για την ακύρωση της κατάπτυστης συμφωνίας των Πρεσπών αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές.

  • Γιατί δεν δώσατε χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές;

Γιατί πιστεύουμε ότι οι πολίτες πρέπει να εκλέξουν τους καλύτερους και τους ανεξάρτητους υποψηφίους και όχι τις επιλογές των κομματικών «σωλήνων». Μόνο έτσι οι τοπικές κοινωνίες θα μπορέσουν να προχωρήσουν στην διαχείριση και επίλυση των κρίσιμων ζητημάτων που τους αφορούν.

  • Τι θα αλλάζατε στην ελληνική Δικαιοσύνη;

Την εκλογή των ανωτάτων δικαστικών λειτουργών. Αυτή να γίνεται από το σώμα των ελλήνων δικαστών και όχι από την εκάστοτε Κυβέρνηση. Θα πρέπει επίσης να λυθούν διαχρονικά προβλήματα του χώρου της Δικαιοσύνης όπως η γραφειοκρατία, η έλλειψη προσωπικού αλλά και η εφαρμογή της νέας τεχνολογίας.

  • Η Ένωση Κεντρώων θα ζητήσει την ψήφο των πολιτών στις εθνικές εκλογές για να γίνει «δεκανίκι» της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ;

Ποτέ. Εμείς έχουμε ήδη ανακοινώσει το πλαίσιο των 11 σημείων του κόμματός μας. Μόνο όταν υπάρχει συμφωνία πάνω στο τραπέζι με διαφάνεια και με την συμμετοχή των κομμάτων που θα αποτελέσουν το νέο κυβερνητικό σχήμα, θα στηρίξουμε μια Κυβέρνηση χωρίς ανταλλάγματα και οφίτσια. Η Ένωση Κεντρώων έχει πει δημόσια στον ελληνικό λαό ότι για να στηρίξει μια επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Για αυτό ζητάμε την ενίσχυση των εκλογικών μας ποσοστών, έτσι  ώστε να παίξουμε τον ρόλο του ισχυρού εταίρου και όχι να είμαστε το κλοτσοσκούφι του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Αυτό το ρόλο… έπαιξαν με επιτυχία οι κύριοι Κουβέλης, Βενιζέλος, Καμμένος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ