Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Μπρακουμάτσος. Ποιος είναι ο νέος εποπτεύων την Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Μπρακουμάτσος. Ποιος είναι ο νέος εποπτεύων την Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Ο Παναγιώτης Μπρακουμάτσος που αναλαμβάνει στη θέση του παραιτηθέντος Γιάννη Αγγελή, την εποπτεία των Εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς, είναι ευρύτατα γνωστός στον δικαστικό και νομικό κόσμο.

Πρώην πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης από το 2004 και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου από τον Σεπτέμβριο του 2018, ο κ. Μπρακουμάτσος είναι ένα πρόσωπο ιδιαίτερα αγαπητό στους συναδέλφους του.

Προσηνής, κοινωνικός, δίκαιος, εξαίρετος νομικός είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που του αποδίδουν δικαστικοί λειτουργοί και δικηγόροι οι οποίοι τον έχουν συναναστραφεί. Ενδεικτικό του πώς πορεύεται είναι η δήλωση που έκανε όταν βγήκε στη δημοσιότητα το πρώτο παραδικαστικό κύκλωμα:

«Ο φοβισμένος δικαστής δεν είναι ανεξάρτητος και ανεξάρτητος δεν είναι ο δικαστής, που άκριτα ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, φοβούμενος μήπως αποτελέσει το δικανικό του έργο αντικείμενο επικρίσεων από τους αυτόκλητους καθοδηγητές της κοινής γνώμης», είχε πει τότε. Ο ίδιος όπως προκύπτει από την έως τώρα πορεία του  ούτε φοβήθηκε, ούτε ακολούθησε το «ρεύμα».

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, αν και χειρίστηκε «δύσκολες» υποθέσεις, κανείς δεν  βρέθηκε να πει οτιδήποτε εναντίον του όποια και να ήταν η κρίση του.

Μεταξύ άλλων διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα για το Πόθεν Έσχες του Γκίκα Χαρδούβελη, ήταν εισαγγελέας στη πρωτόδικη δίκη των Ζωνιανών, εισαγγελέας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, που εκδίκασε υπόθεση της εταιρείας Αιγαίον Oil με εμπλεκόμενο τον αδερφό του γνωστού επιχειρηματία Δημήτρη Μελισσανίδη, Ιάκωβο, για υπόθεση λαθρεμπορίας υγρών καυσίμων ενώ χειρίστηκε και την προκαταρκτική έρευνα  που αφορούσε τις καταγγελίες του προφυλακισμένου για την υπόθεση του Noor 1, Μάκη Γιαννουσάκη. Ο τελευταίος είχε κάνει λόγο για πιέσεις από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο και άλλα πρόσωπα, προκειμένου να εμπλέξει τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη στην υπόθεση της μεταφοράς δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο Noor 1, υπόθεση που ο κ. Μπρακουμάτσος έστειλε στο αρχείο.

Αλλά και από  το νέο του «πόστο» θα  έχει να κάνει με «βαριές» δικογραφίες καθώς στην Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς εκκρεμούν μεταξύ άλλων αυτή την περίοδο η Novartis, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δάνεια των κομμάτων, τα δάνεια των τραπεζών και οι παράνομες αποφυλακίσεις με «μαϊμού» πιστοποιητικά αναπηρίας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ