Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Άννα Κανδύλη: Ελλάδα. Μια χώρα υπεράνω χρημάτων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Ελλάδα. Μια χώρα υπεράνω χρημάτων

Στην Αμερική, λένε οι πληροφορίες, οι αρμόδιες αρχές ολοκληρώνουν το αμέσως επόμενο διάστημα την διερεύνηση της υπόθεσης Novartis. Οσονούπω λοιπόν ή θα αρχειοθετήσουν τη δικογραφία αν δεν στοιχειοθετούνται τελικώς οι καταγγελίες περί αθέμιτων πρακτικών της φαρμακοβιομηχανίας ή, σε διαφορετική περίπτωση, θα καλέσουν την εταιρεία να πληρώσει προκειμένου να μην της ασκήσουν διώξεις. Εφόσον συμβεί το δεύτερο, κατά την πάγια πρακτική των Αμερικανών, ο «λογαριασμός» θα είναι πολύ μεγάλος. Παρόλα αυτά οι «κατηγορούμενοι», όπως έχουμε δει μέχρι τώρα,  επιλέγουν να τον πληρώσουν.

Την ίδια ώρα, εδώ στην Ελλάδα έχουμε εστιάσει στον «Ρασπούτιν» και στο εάν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών. Ό,τι δηλαδή, πάνω-κάτω, κάναμε και στο παρελθόν σε παρόμοιες υποθέσεις με «πρωταγωνιστές» πολυεθνικές: προκαταρκτικές, εξεταστικές, προανακριτικές κλπ. Το αποτέλεσμα της εν λόγω πρακτικής το γνωρίζουμε όλοι. Μερικές από αυτές τις «πολύκροτες» δικογραφίες είτε έχουν μείνει «ξεχασμένες» σε κάποιο συρτάρι της βουλής είτε, κάποιες άλλες, «σέρνονται» ακόμη στη δικαιοσύνη, αν και η διερεύνησή τους ξεκίνησε την προηγούμενη δεκαετία.

Και όλα τούτα όταν σε άλλες χώρες οι ίδιες πολυεθνικές ελέγχθηκαν σε χρόνο «ντε τε», παραδέχτηκαν ότι «λάδωσαν», πλήρωσαν αδρά και οι υποθέσεις έκλεισαν. Επιβεβαιώνεται δηλαδή για άλλη μία φορά με την υπόθεση Novartis ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε υπεράνω χρημάτων….

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ