Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Άννα Κανδύλη: Περί προσόντων και αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Άννα Κανδύλη: Περί προσόντων και αρμοδιοτήτων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης

Κατά γενική ομολογία ο Δημήτρης  Κράνης  ήταν ένας από τους καλύτερους δικαστές  που πέρασαν από τον  Άρειο Πάγο. Μάλιστα, όταν το 2015 δεν προήχθη σε αντιπρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου όλος ο νομικός κόσμος  είχε  κάνει λόγο για μεγάλη «αδικία».

Μια αδικία που αποκαταστάθηκε ένα χρόνο μετά , τον Οκτώβριο του  2016. Το 2017 δε πολλοί θεωρούσαν ότι είναι το απόλυτο «φαβορί» για  τη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου  και λόγω προσόντων και λόγω του ότι  τον  είχε προτείνει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής για να διαδεχθεί την Βασιλική Θάνου.  Την θέση  κατέλαβε τελικά ο Βασίλης Πέππας.

Ο κ.Κράνης συνταξιοδοτήθηκε τον περασμένο Ιούνιο. Ο  Κυριάκος  Μητσοτάκης  στην συνέχεια  τον έβαλε στην Κυβέρνησή του αναθέτοντάς του τη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης. Όλοι μίλησαν για «εξαιρετική» επιλογή καθώς πρόκειται για ένα πρόσωπο που γνωρίζει άριστα όχι μόνο τα νομικά αλλά και τη λειτουργία της  δικαιοσύνης  αφού προέρχεται  από τα «σπλάχνα»  της. Πώς λοιπόν είναι δυνατόν, αναρωτιούνται ουκ ολίγοι ( κι εγώ μαζί) με όλα αυτά τα προσόντα, οι αρμοδιότητες που έχει ως υφυπουργός  να περιορίζονται μόνο στα ανθρώπινα δικαιώματα; Η απορία δεν σημαίνει βεβαίως ότι υπάρχει κάποια διάθεση υποβάθμισης του εν λόγω τομέα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ