Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Η εξαίρεση και η αυτοεξαίρεση της κας Τουλουπάκη

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Η εξαίρεση και η αυτοεξαίρεση της κας Τουλουπάκη

Ο Αν. Λοβέρδος ως πολιτικό πρόσωπο, ερευνόμενο για την υπόθεση Novartis, έχει κάθε δικαίωμα να ασκεί όλα τα νόμιμα δικαιώματά του. Αμύνεται. Για αυτό δεν ξενίζει καθόλου το αίτημα εξαίρεσης που υπέβαλλε κατά της Ελένης Τουλουπάκη, εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς.

Η βάση του συλλογισμού είναι λογική: Αφού ελέγχεται ως συμμέτοχος – τυχόν- πράξεων του Δημ. Παγγελόπουλου, πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, λογικό είναι να μη σε θεωρώ αμερόληπτη εν προκειμένω στην υπόθεση Novartis.

Μάλιστα για να είμαι ακριβής πολλοί δικαστές έλεγαν πως από τη στιγμή που ξεκίνησε επίσημη έρευνα για όλα αυτά, πιθανόν θα ήταν καλύτερα η κα Τουλουπάκη να είχε αυτοεξαιρεθεί. Όχι γιατί είναι κατ΄ανάγκην υπαίτια για κάτι. Απλώς γιατί έτσι θα ήταν καλύτερα για τη Δικαιοσύνη. Για να μην υπάρχουν σκιές και ο αχός να κατακάτσει. Για να ολοκληρωθεί η έρευνα και ο καθένας να πάει όπου του αρμόζει με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν.  

Προσέξτε όμως μια λεπτομέρεια. Αυτή συνοψίζεται στη φράση «για να ολοκληρωθεί η έρευνα». Δηλαδή η έρευνα για το αν έχει διαπράξει κατάχρηση εξουσίας η κα Τουλουπάκη, είναι σε εξέλιξη. Δεν γνωρίζουμε αν το έκανε. Μα τότε θα ρωτήσω ο αφελής παρατηρητής, πως ζητείται η παραπομπή σε προανακριτική του Δημ. Παπαγγελόπουλου για ηθική αυτουργία σε πράξη της κας Τουλουπάκη, που δεν γνωρίζουμε αν έχει διαπραχθεί;  Μήπως δηλαδή θα έπρεπε να διαπιστώσουμε πρώτα αν υπάρχει κύριο αδίκημα για να ερευνήσουμε τυχόν ηθική αυτουργία; Ρητορικό το ερώτημα….   

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ