Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Παναγιώτης Στάθης: Ο Στ. Κοντονής εμφανώς παίρνει αποστάσεις από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Ο Στ. Κοντονής εμφανώς παίρνει αποστάσεις από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο

Είναι πλέον απολύτως σαφές. Ο Στ. Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο άνθρωπος που ξεκίνησε την έρευνα για την Novartis (δια χειρός του στάλθηκε η δικογραφία στη Βουλή) παίρνει ξεκάθαρες αποστάσεις από τον Δημ. Παπαγγελόπουλο.

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης χρησιμοποιεί μια φρασεολογία στην οποία είναι πρόδηλη η διαφοροποίηση του για όσα έγιναν ή λέγονται πώς έγιναν σ επίπεδο χειρισμών για την υπόθεση. Είναι άλλωστε πολύ χαρακτηριστική η αποστροφή του (Real fm) όταν ρωτήθηκε γιατί στο επίκεντρο των καταγγελιών βρίσκεται ο κ. Παπαγγελόπουλος που ήταν αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, και όχι ο ίδιος που ήταν υπουργός: «Δεν θέλω να μπω σε μια αντιπαράθεση με τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εγώ προσπάθησα να λειτουργήσω και λειτούργησα θεσμικά σε όλη αυτή την διαδικασία». Εν ολίγοις κάποιος άλλος μπορεί να λειτούργησε και αντιθεσμικά, θα ήταν μια ανάγνωση που θα μπορούσε να κάνει κάποιος.

Προ ημερών σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ πήγε ένα βήμα παρακάτω λέγοντας πολύ καθαρά πως «αν υπήρχε εισαγγελέας που θα έλεγε για μένα ότι με πήρε τηλέφωνο ο Κοντονής και παρενέβη θα ήμουν υπόλογος. Δεν ενστερνίζομαι και δεν αποδέχομαι όσα λέγονται για τον κ. Παπαγγελόπουλο, μένει να αποδειχτούν».

Η κριτική του δε ήταν οξεία για δυο πράγματα:

-Πρώτον πως η δήλωση του Παύλου Πολάκη που τον εμφανίζει να γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis ήταν ικανή «να τινάξει την έρευνα στον αέρα και να την καταστήσει διάτρητη». Και σημείωσε ότι «πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί σε αυτά που λέμε», για να προβεί στην εκτίμηση ότι «ενδεχομένως να πιθανολογούσε» ο κ. Πολάκης για τους προστατευόμενους μάρτυρες. Επίσης, αποκάλυψε πως τότε είχε κάνει σχετικό διάβημα στον Αλέξη Τσίπρα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το εάν υπήρξε απάντηση από την πλευρά του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ

-Δεύτερον πως αποτελούν «μείζον πολιτικό θέμα» οι αναφορές του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου πως ως υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ συναντούσε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και κυρίως τον Αντωνη Σαμαρά, δηλώνοντας «έπεσε από τα σύννεφα»: «Τα ερωτήματα είναι αν είχε εντολές να εχει αυτές τις επαφές, αν ειχε ενημερώσει για αυτές και τελικά τι συζητούσαν σε αυτές;», είπε.

Ο κ.Κοντονής ξεκαθάρισε πως «δεν ευσταθούν όσα λέγονται περι σκευωρίας» και πως οι λόγοι εξαίρεσης των Πολάκη- Τζανακόπουλου από την προανακριτική δεν έχουν καμία σχέση με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου συνεπώς το αίτημα δεν έπρεπε να υποβληθεί.

Οι αποστάσεις λοιπόν καταγράφηκαν. Το ερώτημα είναι αν είναι και οι μοναδικές εντός του ΣΥΡΙΖΑ…

ΥΓ: Αλήθεια θα κληθεί ο πρώην υπουργός να καταθέσει για το περιεχόμενο του περίφημου SMS που του έστειλε η εισαγγελέας Ράικου, όταν παραιτήθηκε τον Μάρτιο του 2017;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ