Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023

Παναγιώτης Στάθης: Θα τους αναγκάσουμε να κλείσουν την παραλιακή ζώνη και να διώξουν ποινικά κληρικούς;

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Παναγιώτης Στάθης: Θα τους αναγκάσουμε να κλείσουν την παραλιακή ζώνη και να διώξουν ποινικά κληρικούς;

Δηλαδή τι δε καταλαβαίνουν; Το ερώτημα ενός δημάρχου της παραλιακής ζώνης έβγαινε ως παράπονο . Γρήγορα όμως έγινε οργή: Θα ζητήσω, έλεγε, να κλείσει όλο το παραλιακό μέτωπο. Δεν γίνεται αλλιώς. Ένας άλλος μίλησε τύχη (για τη μη διάδοση του ιού) και όχι για πειθαρχία, βλέποντας τον κόσμο στους παραλιακούς δρόμους της Κρήτης.

Δεν ξέρω επίσης τι σκέφτηκε ο Αρχιεπίσκοπος ο οποίος προ ημερών ζήτησε ευλάβεια και προσευχή στο σπίτι, όταν είδε το ιερέα στο Κουκάκι να κοινωνεί έξω από την εκκλησία , κρυφά, πολίτες. Όταν ο κ.Ιερώνυμος ζήτησε τα σπίτια μας να γίνουν εκκλησίες και εκεί να προσευχηθούμε, δεν ξέρω τι άκουσε εκείνος ο καλός ιερέας. Η΄δεν άκουσε ή δεν ήθελε να ακούσει γιατί απλά είναι ποτισμένος, προφανώς, με ένστικτα εγωιστικά και όχι με αισθήματα ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.

Αυτή την άρνηση να ακούσει τον αρχιεπίσκοπο και τον νομοθέτη, θα την «πληρώσει» προφανώς τώρα που θα εμπλακεί ο εισαγγελέας. Αλλά αυτά είναι τα εγκόσμια. Αν από αυτές τις πράξεις κολλήσει κάποιος από τους παρευρισκόμενους εκεί, προφανώς η λογοδοσία δεν θα είναι μόνο εγκόσμια. Και εκεί θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τον (κάθε) ιερέα..

Γιαυτό λοιπόν, πριν φτάσουμε εκεί, το ερώτημα που πρέπει να θέσουμε στον εαυτό μας είναι «μήπως τελικά γίνεται αλλιώς;». Μήπως;

Ακολουθήστε τον Παναγιώτη Στάθη στο instagram, στο facebook και στο Twitter

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ