Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ένας φάκελος για την Folli Follie χωρίς(;) ποινική αξιολόγηση

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ένας φάκελος για την Folli Follie χωρίς(;) ποινική αξιολόγηση

Έναν φάκελο χωρίς καμμία ποινική αξιολόγηση ή περιγραφή σοβαρών κακουργημάτων τα οποία διερευνά ως γνωστόν ο οικονομικός εισαγγελέας στην υπόθεση της Folli Follie κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες δυο γεγoνότα έχουν δημιουργήσει προβληματισμό:

Πρώτον, ο φάκελος περιέχει μόνον τις διοικητικές αποφάσεις κύρωσης προστίμων τα οποία επιβλήθηκαν στα μέλη του ΔΣ της εταιρίας , με αναφορές μόνον στη διοικητική διαδικασία. Με την στενή έννοια του όρου δηλαδή το έγγραφο αυτό δεν ενέχει θέση μηνυτήριας αναφοράς σχετικά με τα κακουργήματα τα οποία διερευνά ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Αυτό προκαλεί ερωτηματικά σε αντιδιαστολή με τη στάση της επιτροπής η οποία στις αρχες Ιουνίου ειχε υποβάλλει μηνυτήρια αναφορά για μη παροχή στοιχείων εκ μέρους της Folli Follie , αδίκημα το οποίο διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος, ήσσονος σημασίας δηλαδή , σε σχέση με τα κακουργήματα τα οποια διερευνώνται τώρα. Η κίνηση δε αυτή θα μπορούσε να ερνηνευθεί και ως αποστασιοποίηση ή ουδετερότητα απέναντι στην κορυφαία αυτή υπόθεση. Όταν μάλιστα είχε διαρρεύσει στον Τύπο πως ετοιμάζονταν μηνυτήρια αναφορά χιλιάδων σελίδων.

O φάκελος που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περιέχει μόνο τις διοικητικές αποφάσεις και δεν αναφέρεται σε ποινικά αδικήματα

Δεύτερον ο φάκελος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κατατέθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών στις 20 Αυγούστου, όταν είναι ευρέως γνωστό ότι την υπόθεση χειρίζεται ο καθ’ ύλιν αρμόδιος οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης. Όταν μάλιστα τα μέλη της Επιτροπής έχουν κληθεί ως μάρτυρες από τον οικονομικό εισαγγελέα συνεπώς γνωρίζουν απολύτως που έπρεπε να κατατεθεί. Κι όλα αυτά στον απόηχο των πληροφοριών που είχαν δημοσιοποιηθεί τον τελευταίο καιρό σύμφωνα με τις οποίες η έρευνα από τη στιγμή που ανατέθηκε στον οικονομικό εισαγγελέα αναβαθμίστηκε και στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για καθυστερηση στην αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρίας .

Τα πρόστιμα

Ουσιαστικά δηλαδή η επιτροπή έστειλε στην εισαγγελία τις αποφάσεις για την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 4.020.000 ευρώ στην εταιρεία FOLLI FOLLIE και σε εννέα φυσικά πρόσωπα για παραβάσεις της απαγόρευσης χειραγώγησης της Αγοράς και για παραβάσεις διατάξεων σχετικά με την παροχή ζητούμενων στοιχείων . Η εταιρία με νομικές κινήσεις στο Πρωτοδικείο ήδη έχει τεθεί σε καθεστώς προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές της μέχρι να εκδικαστεί το κύριο αίτημα προστασίας της Folli Follie από τους πιστωτές της στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ