Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Έρχεται η 33η Πανελλήνια Έκθεση έργων κρατουμένων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρχεται η 33η Πανελλήνια Έκθεση έργων κρατουμένων

Φτιάχνουν τα πάντα: Από πίνακες ζωγραφικής και αγιογραφίες, ξυλόγλυπτα και κεραμικά, μέχρι φωτιστικά, ρούχα, σαπούνια, και τρόφιμα.

Δεν είναι άλλοι από τους κρατουμένους των φυλακών, τα έργα των οποίων θα εκτεθούν από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 30 στο κτίριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Χρηματικό έπαθλο για τα καλύτερα έργα που θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή

Πρόκειται για την 33η πανελλήνια έκθεση έργων κρατουμένων, με τους έγκλειστους να επιζητούν με αυτόν τον τρόπο ένα παράθυρο επικοινωνίας με τον έξω κόσμο, αλλά και ένα μέσο δημιουργικότητας, μέσα στη φυλακή. Τα έργα τους θα πωληθούν σε προσιτές τιμές και τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα αποδοθούν εξ’ ολοκλήρου στους κρατουμένους. Από τα προϊόντα ( όπως το λάδι, τις φρυγανιές, το γιαούρτι, τα γλυκά)  τα έσοδα θα διατεθούν για την εκπαίδευση και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φυλακές.

Τα έργα θα αξιολογηθούν από Ειδική Επιτροπή και τα καλύτερα θα βραβευθούν στα εγκαίνια της έκθεσης, την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, από τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου. Όσοι βραβευθούν θα πάρουν και ένα χρηματικό έπαθλο!

Η έκθεση θα συνοδεύεται και από εκδηλώσεις που θα γίνουν στον κήπο του κτηρίου με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Δομοκού να παίζουν οι ίδιοι ένα θεατρικό έργο, ενώ θα τραγουδήσει ο Γιώργος Μαργαρίτης.

Μάλιστα, πριν από λίγους μήνες, ο γνωστός και αγαπητός για πολλούς λαϊκός αοιδός, είχε τραγουδήσει στις φυλακές Κορυδαλλού, ξεσηκώνοντας τους κρατούμενους !

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ