Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Έρευνα και για «δωροδοκία» στην αποφυλάκιση Φλώρου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έρευνα και για «δωροδοκία» στην αποφυλάκιση Φλώρου

Διπλή έρευνα θα διενεργηθεί για την υπόθεση αποφυλάκισης του Αρ. Φλώρου. Εντολή για έρευνα, στον απόηχο των ερωτηματικών που διατυπώθηκαν και της θύελλας αντιδράσεων που προκληθηκε , διέταξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής :

«Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής παρήγγειλε, κατ’ άρθρο 30 παρ. 1 ΚΠΔ,( σ.σ ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει δικαίωμα να παραγγέλλει στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για κάθε αξιόποινη πράξη) στον αρμόδιο Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για τη διερεύνηση τυχόν αξιοποίνων πράξεων των οργάνων που πιστοποίησαν την αναπηρία του αποφυλακισθέντος Αριστείδη Φλώρου, που κρατείτο για την υπόθεση “Energa-Hellas Power”. Η εντολή δώθηκε μετά την μελέτη του βουλεύματος το οποίο είχε ζητήσει ο κ. Κοντονής με την αποκάλυψη του θέματος.

Και η εισαγγελία Χαλκίδας

Σύμφωνα με πληροφορίες χθές με απόφαση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Χαλκίδας, διατάχθηκε κατεπείγουσα προκατακρική εξέταση για να διαπιστωθεί αν εχει τελεστεί μια σειρά αδικημάτων σχετικά με την αποφυλάκιση του Αρ. Φλώρου με βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου Χαλκίδας.

Ο εισαγελέας Χαλκίδας είχε διατάξει νέα πραγματογνωμοσύνη για την ύπαρξη αναπηρίας ή όχι

Πέραν της διερεύνησης διάπραξης σειράς αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος, διατάσσεται επίσης η διενέργεια πραγματογνωμοσύνης για να διαπιστωθεί αν πράγματι ο κατηγορούμενος πάσχει με ποσοστό αναπηρίας ανω του 67% , οπως αναφέρει η βεβαίωση του ΚΕΠΑ. Η συγκεκριμένη έρευνα διατάχθηκε μετά απο την ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη με την οποία χαρακτηριζε την βεβαιώση του ΚΕΠΑ «κατά παραγγελία : «Πρωτοετής Φοιτητης της Ιατρικης καταλαβαίνει πως αυτά ειναι γνωμάτευση κατα παραγγελία προφανως με αντάλλαγμα ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΩ !!!» έγραψε ο υπουργός.

«Δωροδοκία»; Η ανάρτηση αυτή, επι της ουσίας αποδέσμευσε την εισαγγελική αρχή να προχωρήσει σε διερεύνηση, καθώς ως γνωστόν με βάση τις τροποποιήσεις του άρθρου 110Α του ΠΚ, η βεβαίωση του ΚΕΠΑ γίνεται υποχρεωτικά δεκτή (είναι δηλαδή ουσιαστικά ανελεγκτη) απο τους δικαστές. Η αμφισβήτιση εκ μέρους του αναπληρωτή υγείας έδωσε το δικαίωμα στον εισαγγελέα να διατάξει έρευνα. Στην παραγγελία του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ζητεί να διερευνηθεί αν στην συγκεκριμένη περίπτωση έχουν τελεστεί τα αδικήματα της «έκδοσης ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ηθικής αυτουργίας σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού», «ψευδούς αναφοράς στην αρχή» (δικαστικό συμβούλιο Χαλκίδας) , «ενεργητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος του Αρη Φλώρου και για «παθητική δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος» σε βάρος των γιατρών του ΚΕΠΑ. Παράλληλα παραγγέλλει ειδική πραγματογνωμοσύνη από ανεξάρτητο ειδικό πραγματογνώμονα στον Φλώρο για να πιστοποιήσει την ύπαρξη ή μη αναπηρίας και σε ποιο ποσοστό φτάνει αυτή…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ