Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Η μητέρα της Μυρτούς ζητεί αποζημίωση από το Ελληνικό Κράτος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η μητέρα της Μυρτούς ζητεί αποζημίωση από το Ελληνικό Κράτος

Αποζημίωση από το ελληνικό δημόσιο ζητεί η μητέρα της άτυχης Μυρτούς, η οποία χτυπήθηκε βάναυσα από αλλοδαπό πριν από 6 χρόνια στην Πάρο με αποτέλεσμα να μείνει ανάπηρη.

Η μητέρα της Μυρτούς θεωρεί υπεύθυνη για ό,τι συνέβη στην κόρη της την ελληνική αστυνομία, η οποία, οπως αναφέρει στην αγωγή της, δεν πήρε τα απαραίτητα μέτρα για να την προστατεύσει από την παράνομη είσοδο του κατηγορουμένου στη χώρα μας. 

Διεκδικεί επίσης μηνιαίο επίδομα για την φροντίδα της κόρης της

Ο Γολγοθάς της οικογένειας της Μυρτούς είναι μεγάλος. Εδώ και 6 χρόνια, είναι κινητικά παράλυτη ενώ δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους ανθρώπους του περιβάλλοντος της. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της είναι τεράστιο και οι παροχές του κράτους λίγες. Για την μητέρα και δικαστική συμπαραστάτρια της Μυρτούς, εάν η αστυνομία τον είχε συλλάβει και τον είχε επαναπροωθήσει στη χώρα του, δεν θα είχε βιάσει και χτυπήσει την κόρη της, με συνέπεια την ανεπανόρθωτη βλάβη στην υγεία της. Σύμφωνα με το ιστορικό της προσφυγής, η  ζωή της Μυρτούς έχει πλέον καταστραφεί πλήρως, με την μητέρα της να ζητεί αποζημίωση 200.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που υπέστη η κόρη της. Όταν συνέβη το γεγονός, πολύ καλή μαθήτρια, με το μέλλον όλο  μπροστά της και απο την ημέρα του ατυχήματος έως και σήμερα, αλλά και για ολόκληρη τη ζωή της, πάσχει από σπαστική τετραπληγία με λειτουργική αφασία. Επιπλέον, η μητέρα διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο και μηνιαίο επίδομα για την φροντίδα της κόρης της, καθώς χρειάζεται, εξειδικευμένη φροντίδα που δεν μπορεί να της παρέχει η μητέρα της. 

“Το γεγονός αυτό επιδεινώνεται μέρα με την ημέρα, όταν αντικρύζω την κόρη μου Μυρτώ στην κατάσταση που περιγράφω, δηλαδή σε κατάσταση αφασίας, χωρίς να μπορεί να κινήσει τα χέρια και τα πόδια της, χωρίς να μπορεί να καταλάβει και να επικοινωνήσει μαζί μας, με συνεχή μηχανική υποστήριξη, με κρίσης επιληψίας και γνωρίζοντας ότι το παιδί μου δεν θα μπορέσει ποτέ να επανέλθει στην κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν τις αποτρόπαιες πράξεις του δράστη, αλλα ούτε καν σε μία κατάσταση στην οποία να μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας”.

Ποσοστό αναπηρίας σχεδόν 100%

Όπως αναφέρει στην αγωγή της η μητέρα της 21χρονης σήμερα κοπέλας, το ποσοστό αναπηρία της αγγίζει το 100% και όπως φαίνεται θα είναι εφ’όρου ζωής. 

 “Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες τόσο των γιατρών του Αττικού όσο και του Ευαγγελισμού, τις αλλεπάλληλες χειρουργικές επεμβάσεις στο κεφάλι και τους πνεύμονες, την μεταφορά της στην Αμερική στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουςέτης και την επί 7 μήνες παραμονή της σε κέντρο αποκατάστασης, προκειμένου να εξαντλήσουμε κάθε πιθανότητα βελτίωσης της κατάστασης της υγείας της, η Μυρτώ παραμένει σε αφασία, χωρίς να μπορεί σε καμία περίπτωση να επικοινωνήσει επαρκώς με το περιβάλλον της, να φροντίσει τον εαυτό της, και τις προσωπικές και περιουσιακές της υποθέσεις” σημειώνεται στην αγωγή. 

Όσο για τον δράστη, εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και 24 ετών. Στο δικαστήριο εμφανίστηκε μετανιωμένος, αλλά ήταν πια αργά…

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ