Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Τα μεγάλα φαβορί για τους επικεφαλής των δικαστηρίων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Τα μεγάλα φαβορί για τους επικεφαλής των δικαστηρίων

Νέους προϊσταμένους στα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας, εκλέγουν δικαστές και εισαγγελείς αυτό το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου. Οι εκλογές, απότοκος του νόμου για το αυτοδιοίκητο των δικαστηρίων αφορά και τα μεγάλα δικαστήρια της Αθήνας αλλά και τις εισαγγελίες όπου θα υπάρξουν αλλαγές καθώς ολοκληρώνεται η θητεία νυν προϊσταμένων σε μια κρίσιμη για την Δικαιοσύνη και τη χώρα περίοδο. Οι θέσεις αυτές είναι νευραλγικές για τη διαχείριση σημαντικών κρίσεων στις οποίες επιλαμβάνεται η Δικαιοσύνη και κυρίως γιατί όλα δείχνουν πως αυτό το χειμώνα το κλίμα θα είναι πολύ θερμό με πολλές υποθέσεις να εκκρεμούν.

Οι εκλογές για προϊσταμένους δικαστηρίων είναι κρίσιμες λόγω της θερμής- δικαστικά- περιόδου που ακολουθεί

-Νευραλγική είναι η θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών από την οποία αποχωρεί (προήχθη και μεταφέρεται στο Εφετείο) ο επιτυχημένος, Ηλίας Ζαγοραίος. Ο νυν προϊστάμενος θα ολοκληρώσει τη θητεία του τελειώνοντας και την έρευνα για τις ευθύνες της πυρκαγιάς στο Μάτι. Υποψήφιοι για τη διαδοχή του είναι η νυν προϊσταμένη του τμήματος ποινικής δίωξης Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ο  Ευάγγελος  Ιωαννίδης και  ο Γ.Δούβας.

-Στην Εισαγγελία Εφετών , τον Αντώνη Λιώγα ο οποίος προήχθη σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου θα κληθούν να αντικαταστήσουν οι εισαγγελείς εφετών Παντελής Στραγάλης που είναι αναπληρωτής προϊσταμένου ως σήμερα και ο έμπειρος Ιωάννης Μωραϊτάκης.

Στα δικαστήρια

Στα μεγάλα δικαστήρια η μάχη θα δοθεί κυρίως στο Πρωτοδικείο της  Αθήνας μετά την αποχώρηση του  Ελευθέριου Γεωργίλη. Υποψήφιοι για προϊστάμενοι στο μεγαλύτερο δικαστήριο της χώρας είναι ο πρόεδρος πρωτοδικών Γεώργιος Γρίβας,  , η Ειρήνη Κατινιώτη η Ιωάννα Κουκουράκη και Δημ. Σκουτέρης.

Τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα στο Εφετείο Αθηνών, από το οποίο αποχωρεί ο Θεόδωρος Κανελλόπουλος ο οποίος ήδη έχει προαχθεί σε αρεοπαγίτη. Μοναδικός υποψήφιος είναι  ο έμπειρος πρόεδρος εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος, ο οποίος στις αρχές του 2000 είχε διατελέσει και προϊστάμενος στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ