Σάββατο 20 Απριλίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ κατά Οικονόμου για Εξεταστική: Μεθόδευση της πλειοψηφίας που καταδεικνύει τα πραγματικά της κίνητρα για συγκάλυψη

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία απάντησαν σε όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου για την Εξεταστική Επιτροπή.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΥΡΙΖΑ κατά Οικονόμου για Εξεταστική: Μεθόδευση της πλειοψηφίας που καταδεικνύει τα πραγματικά της κίνητρα για συγκάλυψη EUROKINISSI

Στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου απάντησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναφορικά με την Εξεταστική Επιτροπή για τις δημοσκοπήσεις και τα χρήματα που δόθηκαν στα μέσα ενημέρωσης για την πανδημία.

Με αφορμή ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με κυβερνητική τροπολογία που αφορά την διαχείριση ζητημάτων κρατικής διαφήμισης και προσπάθεια σύνδεσής της με το αντικείμενο της εξεταστικής, ο κ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων πως «αν ένα συμπέρασμα προκύπτει από την ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι δεν καταλαβαίνουν το αντικείμενο της τροπολογίας. Με τη γνωστή συνταγή των προκατασκευασμένων απαντήσεων και του πολιτικού αχταρμά μπερδεύουν διαφορετικά και άσχετα μεταξύ τους πράγματα. Απόδειξη του ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπήκαν καν στον κόπο να διαβάσουν την σχετική τροπολογία αποτελούν τόσο το γεγονός ότι η ενημερωτική καμπάνια του 2020 δεν συνδέεται κατά κανένα τρόπο με την τροπολογία όσο και το σημερινό ρεπορτάζ της «Αυγής» που περιγράφει τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που προβλέπει η τροπολογία». Οικονόμου

Απάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στην Εξεταστική Επιτροπή, απάντησαν με δήλωσή τους στο κυβερνητικό εκπρόσωπο.

«Αποκαλυπτική η πρεμιέρα της εξεταστικής επιτροπής, όπου για πρώτη φορά εξετάστηκαν μάρτυρες χωρίς προηγουμένως να έχουν δοθεί όλα τα απαιτούμενα έγγραφα που ζήτησε σύσσωμη η Αντιπολίτευση . Άλλη μία μεθόδευση της πλειοψηφίας που καταδεικνύει τον πανικό της και τα πραγματικά της κίνητρα για συγκάλυψη», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Όσο και να προσπάθησε-λίγο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, η αλήθεια είναι αμείλικτη. Ατράνταχτη απόδειξη των όσων καταγγείλαμε χθες για την ν-τροπολογία, η σημερινή ομολογία Οικονόμου ότι «η ρύθμιση καταλαμβάνει εκκρεμείς καταβολές», προσθέτουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. ΣΥΡΙΖΑ

Και ακολούθως τονίζουν: «Εάν πράγματι η διάταξη στην χθεσινή τροπολογία που κατέθεσε η Ν.Δ. έρχεται όπως ισχυρίζεται ο κ. Οικονόμου, να βελτιώσει το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο για τις διαφημιστικές καμπάνιες και να κάνει πιο ταχείς κι διαφανείς τις διαδικασίες ανάθεσης και πληρωμής το ερώτημα είναι: για ποιον λόγο δεν ακολουθήθηκε στις μέχρι τώρα αναθέσεις αλλά έδιναν ό,τι θέλουν και όπως θέλουν ; Ομολογούν δηλαδή ότι στην λίστα Πέτσα ο τρόπος που μοίρασαν τα χρήματα ήταν και νομικά εσφαλμένος και αδιαφανής, όπως άλλωστε συνηθίζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη».

«Τώρα «πατεντάρουν» την λίστα Πέτσα για πάσα χρήση και κατάχρηση. Καλούμε λοιπόν τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να μην επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα γιατί εκθέτει περαιτέρω τους εντολείς του», καταλήγουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ