Σάββατο 20 Απριλίου 2024

“Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – Τι λέει ο επικεφαλής τους: “Δεν υποκαθιστούμε την Αστυνομία”

Κράτησε αποστάσεις από περιστατικά βίας που έχουν αναφερθεί σε διάφορα σημεία της επικράτειας

NEWSROOM icon
NEWSROOM
“Θεματοφύλακες του Συντάγματος” – Τι λέει ο επικεφαλής τους: “Δεν υποκαθιστούμε την Αστυνομία”

Στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1 μίλησε το πρωί της Κυριακής ο επικεφαλής της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης “Θεματοφύλακες του Συντάγματος”, ο οποίος αναφέρθηκε στη δράση της.

Ο Παναγιώτης Αποστολόπουλος, αποκαλούμενος και ως “Συνταγματάρχης”, κράτησε αποστάσεις από περιστατικά βίας που έχουν αναφερθεί σε διάφορα σημεία της επικράτειας, λέγοντας χαρακτηριστικά «Έχουν μπερδέψει τον κάθε παλαβό της χώρας μαζί μας».

«Δεν υποκαθιστούμε την Αστυνομία», τόνισε και υποστήριξε ότι ζητούν από τους “ελεγχόμενους” να προσέλθουν οικειοθελώς στο Αστυνομικό Τμήμα μαζί τους για… εξακρίβωση στοιχείων.

Σύμφωνα με το ant1news.gr, απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα σχετικά με το “διάταγμα” για επίταξη του Νομισματοκοπείου, αρκούμενος να δηλώσει πως σε περίπτωση κατάλυσης του Συντάγματος, τα μέλη της οργάνωσης θα βοηθήσουν για την αποκατάσταση της έννομης τάξης.

Υπενθυμίζεται πως οι “Θεματοφύλακες του Συντάγματος” βρίσκονται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης. Η δομή της οργάνωσης θυμίζει αυτήν της Χρυσής Αυγής, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News της Κυριακής, ενώ φωτογραφικά ντοκουμέντα παρουσιάζουν συγκεκριμένα άτομα σε εκπαιδεύσεις σε συλλόγους εφέδρων.

Θεματοφύλακες του Συντάγματος: Καταδίκη για κακουργηματική πράξη ζητά η δικηγόρος του γυμνασιάρχη

«Είμαστε εν αναμονή της εισαγγελικής προτάσεως για να δούμε πώς θα παραπεμφθούν στο ακροατήριο οι 11 κατηγορούμενοι. Και οι 11 διώκονται για το κακούργημα της αρπάγης», είπε, μιλώντας στο MEGA, η Ελένη Τσιμήτρη, δικηγόρος γυμνασιάρχη.

Σύμφωνα με την κ. Τσιμήτρη, οι κατηγορούμενοι «επικαλούνται νομική πλάνη, ότι μπορούσαν δηλαδή να προβούν στις εγκληματικές αυτές ενέργειες επειδή πιστεύουν ότι καταπατάται το Σύνταγμα».

Σε άλλον ισχυρισμό τους υποστηρίζουν ότι δεν πρόκειται για αρπαγή αλλά για παράνομη κράτηση, κάτι που θα μετατρέψει την κατηγορία τους σε πλημμεληματική.

«Ευελπιστούμε ότι η κατηγορία με την οποία θα οδηγηθούν στο ακροατήριο δε θα καταρρεύσει, θα καταδικαστούν δηλαδή για κακούργημα εξαρχής».

Πλέον, 3 από τους 11 βρίσκονται στη φυλακή ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, ενώ ο Γυμνασιάρχης προσπαθεί να ξεπεράσει το αρχικό σοκ και να επουλώσει τις πληγές του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ