Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

Υπόθεση Μπεκατώρου: Προπονητής εν ενεργεία σε Όμιλο της Επαρχίας το πρόσωπο που καταγγέλλεται για το βιασμό ανήλικης Ιστιοπλόου;   

Η Ολυμπιονίκης μετέφερε, στον εισαγγελέα, την επιθυμία μιας 21 ετών αθλήτριας της Ιστιοπλοΐας, να καταθέσει στις αρχές για όσα υπέστη πριν από – περίπου- 9 χρόνια στα χέρια του προπονητή της σε Όμιλο που ανήκει στην Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας.

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Υπόθεση Μπεκατώρου: Προπονητής εν ενεργεία σε Όμιλο της Επαρχίας το πρόσωπο που καταγγέλλεται για το βιασμό ανήλικης Ιστιοπλόου;   

Βόμβα ποινικής αλλά κυρίως ηθικής απαξίας είναι αυτή που πυροδοτήθηκε χθες στη διάρκεια της κατάθεσης της Σοφίας Μπεκατώρου, ενώπιον του εισαγγελέα Νικ. Στεφανάτου .

Η Ολυμπιονίκης μετέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, στον εισαγγελέα, την επιθυμία μιας –σήμερα- 21 ετών αθλήτριας της Ιστιοπλοΐας, να προσέλθει στις αρχές και να καταθέσει στις αρχες για όσα υπέστη πριν από – περίπου- 9 χρόνια στα χέρια του προπονητή της σε Όμιλο που ανήκει στην Ομοσπονδία της Ιστιοπλοΐας.

Επί της ουσίας δηλαδή οι εισαγγελικές αρχές έγιναν κοινωνοί ενός – κατ΄επανάληψη μάλιστα από την τρυφερή ηλικία των 11 έως 14 ετών-  βιασμού ενός ανήλικου κοριτσιού από έναν άνθρωπο στον οποίο την είχαν εμπιστευθεί οι γονείς της.

Ζωντανό αδίκημα

Πέραν της φρίκης που προκαλεί το (ερευνόμενο) αδίκημα , η έρευνα που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου,  -έτυχε ήδη τον πρώτο στόχο της.

Με δεδομένο λοιπόν πως το αδίκημα σε βάρος της Μπεκατώρου είναι ήδη παραγεγραμμένο , η νέα καταγγελία που αφορά διάστημα των τελευταίων 9 ετών (άρα χρόνο μικρότερο της αποσβεστικής προθεσμίας των 15 ετών) διατηρεί την έρευνα ζωντανή και επι αδικημάτων που μπορούν να διερευνηθούν και να τιμωρηθούν αν αποδειχτούν.

Με λυγμούς

Είναι επίσης προφανές πως η κ. Μπεκατώρου πέτυχε επίσης τον δικό της στόχο να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει τυχόν θύματα , να σπάσουν τον κύκλο της σιωπής και μιλήσουν στις αρχές.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η κ.Μπεκατώρου έγινε αποδέκτης τηλεφωνήματος από την νεαρή αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας που με λυγμούς της εξομολογήθηκε τι έχει περάσει στα χέρια του προπονητή της και της ζήτησε να μιλήσει στον εισαγγελέα.

 Το συγκεκριμένο πρόσωπο ήταν προπονητής σε όμιλο που ανήκει στην Ομοσπονδία και το χειρότερο παραμένει, σύμφωνα με πληροφορίες, προπονητής (και) μικρών παιδιών.

Θα κληθεί     

Η γυναίκα, αθλήτρια της Ιστιοπλοΐας, θα κληθεί άμεσα από την Εισαγγελία . Σε κάθε περίπτωση όπως όλα δείχνουν τα στόματα έχουν αρχίσει να ανοίγουν και μετά το τέλος της προκαταρκτικής εξέτασης ο εισαγγελέας αναμένεται να καλέσει για εξηγήσεις το πρόσωπο ή τα πρόσωπα εκείνα που θα έχουν κατονομαστεί από τις παθούσες.

Παράλληλη έρευνα

Την ίδια στιγμή τουλάχιστον 8 νέους μάρτυρες πρότεινε στην Εισαγγελία για το θέμα της διερεύνησης καταγγελιών για κακοδιαχείριση στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας  η δικηγόρος Έλλη Ρούσου η οποία εκπροσωπεί τους Ολυμπιονίκες Ν. Κακλαμανάκη και Σ. Μπεκατώρου, στο πλαίσιο της παράλληλης έρευνας που διενεργείται.

Τη λίστα με τα ονόματα 8 μαρτύρων κατέθεσε η δικηγόρος των Ολυμπιονικών στον εισαγγελέα Κων. Σιμιτζόγλου ο οποίος χειρίζεται την έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες Κακλαμανάκη για κακοδιαχείριση και κατάχρηση εξουσίας στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας. Παράλληλα, η ίδια δικηγόρος ζητά από τον εισαγγελέα να αναζητηθούν και κρίσιμα έγγραφα που μπορεί να φωτίσουν την ερευνώμενη υπόθεση.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ