Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαφωνεί με το σπάσιμο των ισοβίων του Επ. Κορκονέα

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαφωνεί με το σπάσιμο των ισοβίων του Επ. Κορκονέα

Αναίρεση άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας κατά της απόφασης του Εφετείου της Λαμίας, βάση της οποίας ο πρώην ειδικός φρουρός Επαμεινώντα Κορκονέα έχει αποφυλακιστεί.

Κι αυτό γιατί ο κατηγορούμενος είχε ήδη εκτίσει 11 χρόνια εγκλεισμού στη φυλακή, ενώ στον χρόνο που είχε εκτίσει προσμετρήθηκαν και τα μεροκάματα που έκανε μέσα στη φυλακή.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, αφού μελέτησε το σκεπτικό της απόφασης έκρινε ότι στην περίπτωση του υπάρχει εσφαλμένη ερμηνεία και μη επαρκή αιτιολογία σε ό,τι αφορά την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου.

Ακολούθως η υπόθεση αναμένεται να κριθεί από το αρμόδιο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου και σε περίπτωση που η αναίρεση γίνει δεκτή, τότε ο Επαμεινώνδας Κορκονέας θα καθίσει εκ νέου στο εδώλιο του Δευτεροβάθμιου Κακουργιοδικείου προκειμένου να δικαστεί για την ανθρωποκτονία του έφηβου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Πάντως όποια και να ναι η απόφαση του ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου, η εν λόγω υπόθεση αναμένεται να βάλει το λιθαράκι της για τα όρια και τις προϋποθέσεις στην αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου για δεκάδες εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ