Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δίκη Χ.Α.: Έκανε τον Χίτλερ για πλάκα ο Χρήστος Παππάς

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη Χ.Α.: Έκανε τον Χίτλερ για πλάκα ο Χρήστος Παππάς

Στο ίδιο μήκος κύματος με τους υπόλοιπους πρώην χρυσαυγίτες βουλευτές και η απολογία του Χρήστου Παππά ο οποίος όμως διαφοροποιήθηκε στον ναζιστικό χαιρετισμό: «το έκανε για πλάκα».

Για την κατηγορία αφορά πολιτική δίωξη από την κυβέρνηση Σαμαρά, και η Χρυσή Αυγή ήταν… της μοδός!

«Έτυχε να εκλεγώ και για αυτό κατηγορούμαι. Η δίωξις είναι πολιτική. Σε όλη την ενεργό συμμετοχής μου, όχι μόνο ως βουλευτής, αλλά και ως στέλεχος του κόμματος, ουδέποτε δέχθηκα παρότρυνση, εντολή, σύσταση από οποιονδήποτε συμπεριλαμβανομένου του Νικ. Μιχαλολιάκου, να προβώ σε έκνομη ενέργεια, πολύ περισσότερο να παροτρύνω ή να δώσω κατεύθυνση για κάτι ανάλογο. Δηλώνω ξεκάθαρα πως πολλά έτη τώρα είμαι εναντίον των παράνομων πράξεων και συμπεριφορών. Τώρα αν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι με τα υπόχρεα ΜΜΕ, το πολιτικό σύστημα δηλαδή, κρίνει παράνομο τον πολιτικό λόγο που και εγώ εξέφερα στο ελληνικό κοινοβούλιο, πιστεύω όχι ότι είναι αστοχία, αλλά ανέντιμο».

Ειδικότερα, απολογούμενος απαρνήθηκε τον τίτλο του «υπαρχηγού», λέγοντας ότι πρόκειται για κατασκεύασμα των μέσων ενημέρωσης, όσο και το ρόλο του καθοδηγητή, κάνοντας λόγο για «λεκτικές υπερβολές» σε κείμενά του. Αφού ρωτήθηκε σχετικά, υποστήριξε ότι είχε στείλει μία εγκύκλιο, γιατί «με παρακάλεσε ο Νικ. Μιχαλολιάκος» όπου «ανάφερα τη γραμμή μας για να προλάβω τυχόν καταστάσεις φίλων και οπαδών της Χρυσής Αυγή που μπορεί να μας δημιουργούσαν προβλήματα», καθώς «ως πολιτική μόδα την πλησίαζαν πολλά πρόσωπα και δεν υπήρχε οργανωμένη δομή».

Οι ερωτήσεις επίμονες για το φωτογραφικό υλικό που τον εμφανίζουν να χαιρετά ναζιστικά αλλά και κείμενά του, τα οποία κατασχέθηκαν από ηλεκτρονικό του υπολογιστή, τα αποκάλεσε «κείμενα της νιότης».

Κατηγορούμενος: Είναι προσωπικές φωτογραφίες πριν από 40 χρόνια, είναι προσωπικά δεδομένα, Δυστυχώς δεν τις είχα διαγράψει…

Πρόεδρος: Υπάρχουν και φωτογραφίες από το 2009 όπου είστε στον τάφο του Μουσολίνι…

Κατηγ: Τον χαιρετισμό αυτόν τον αποδίδω στον Ιω. Μεταξά. Είμαι περήφανος που είμαι απόγονος πολεμιστή του Ελληνοαλβανικού μετώπου.

Εισαγγελέας: Υπάρχει φωτογραφία που απεικονίζεστε με τον γιο σας, μικρό παιδί..

Κατηγ: Είναι προσωπικό μου δεδομένο. Πλάκα κάναμε….

Όσον αφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, καταδίκασε το γεγονός προσθέτοντας ότι είναι κατά της βίας. «Και ως άνθρωπος και ως πιστός πιστεύω ότι η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είναι κορυφαίο ποινικό αδίκημα αλλά και κορυφαίο αμάρτημα», είπε υποστηρίζοντας ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση Παύλου Φύσσα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ