Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Ξένη Δημητρίου: Δεν ήξερα (σ.σ επί 5 μήνες)  τις καταγγελίες Αγγελή στον Πεπόνη για «άρον- άρον διώξεις πολιτικών προσώπων» στη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ξένη Δημητρίου: Δεν ήξερα (σ.σ επί 5 μήνες)  τις καταγγελίες Αγγελή στον Πεπόνη για «άρον- άρον διώξεις πολιτικών προσώπων» στη Novartis

Στο καθ’ υπερβολή «εν οίδα ότι ουδέν οίδα», κατέφυγε το περασμένο καλοκαίρι 10 μέρες πριν αποχωρήσει από την ενεργό υπηρεσία, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, απαντώντας στις καταγγελίες του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιάννη Αγγελή πως δεν διέταξε έρευνα από τον περασμένο Μάρτιο, για την υπόθεση Novartis.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έρευνα διατάχθηκε στις 11 Ιουνίου, κι ενώ προηγήθηκε δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, που αποκάλυπτε βασικά σημεία της δεύτερης αναφοράς Αγγελή με την οποία ουσιαστικά κατήγγειλε πολιτική μεθόδευση στην υπόθεση.

Κριτική

Τότε ασκήθηκε δριμεία κριτική στην ανώτατη εισαγγελική λειτουργό για το γεγονός ότι δεν παρενέβη νωρίτερα ώστε να διενεργηθεί έρευνα , αφού η δεύτερη αναφορά Αγγελή υποβλήθηκε στις 21 Φεβρουαρίου. Αυτός ήταν κι ένας από τους λόγους για τους οποίους ο κ. Αγγελής ζήτησε να δηλώσει αποχή από τα καθήκοντά της σχετικά με την έρευνα που διέταξε σε βάρος του για τις καταγγελίες της Ελένης Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κα Δημητρίου σε έγγραφό της προς τον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή αναφέρει :

«Όσον αφορά τη μορφή του κου Ιωάννη Αγγελή προς το πρόσωπό μου ότι δεν εξέτασα εγκαίρως τις από 7-1-2019 και 21-2-2019 αναφορές του δεν ευσταθεί, αφού άμεσα, μετά την από 7-1-2019 αναφορά του, παρήγγειλα σχετική πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση στον Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Γρηγόρη Πεπόνη, ενώ αγνοούσα την εγχείρηση της από 21-2-2019 αναφοράς του κου Ιωάννη Αγγελή όχι προς εμένα αλλά προς τον κ.Γρηγόριο Πεπόνη, για την οποία ουδέποτε με ενημέρωσε ο ίδιος (σ.σ προφανώς ο κ.Αγγελής), παρότι πολύ συχνά βρισκόταν στο γραφείο μου για υπηρεσιακά θέματα».

Τι λέει ο κ. Πεπόνης

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της εισαγγελέα ο κ.Αγγελής δεν την ενημέρωσε. Όμως υπάρχει και η πλευρά του κ. Πεπόνη ο οποίος στο  πεντασέλιδο πόρισμα για τις καταγγελίες Αγγελή που τέθηκαν στο αρχείο στις 28 Φεβρουαρίου , αναφέρει για το μυστήριο της μη έρευνας για τις νεότερες καταγγελίες Αγγελή. Στο τέλος του πορίσματός του αναφέρει χαρακτηριστικά προς την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου : «Αναφέρομεν ότι , ως ενεργούντες επί τη βάση της παραγγελίας σας και μόνον, δεν επεκταθήκαμε στην έρευνα ετέρων ζητημάτων, θιγομένων με την προς ημάς, από 21/2/2019 , συμπληρωματική εμπιστευτική αναφορά του Αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή, της οποίας, επισυναπτόμενης στην παρούσα, θα λάβετε γνώση(σ.σ η κα Ξένη Δημητρίου δηλαδή).

Εν ολίγοις ο κ. Πεπόνης αναφέρει στο πόρισμά του πως οι καταγγελίες τελούσαν σε γνώση της κας Εισαγγελέα από τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ