Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020

Δίκη για δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Το παρασκήνιο πίσω από το συμβόλαιο θανάτου

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δίκη για δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Το παρασκήνιο πίσω από το συμβόλαιο θανάτου

Με την εισφορά νέων αποκαλυπτικών στοιχείων για τις ζυμώσεις που προηγήθηκαν της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, αναβιώνει σε δεύτερο βαθμό στο ακροατήριο του ΜΟΕ της Αθήνας, η δίκη για την εν ψυχρώ εκτέλεση του μέσα στο δικηγορικό γραφείο του επί της οδού Μαυρομιχάλη στο κέντρο της Αθήνας.

Οι τρεις σήμερα κατηγορούμενοι οι οποίοι είναι βαρυποινίτες των φυλακών με βεβαρυμμένο ποινικό παρελθόν αλλά και παρόν αφού εμπλέκονται και στην πολύκροτη υπόθεση της μαφίας των φυλακών της οποίας φέρονται ως βασικά μέλη, δεν προσήλθαν σήμερα στο δικαστήριο αλλά εκπροσωπήθηκαν από τους δικηγόρους τους.

Διαδικτυακή συνομιλία

Το θύμα, ως γνωστόν υπήρξε ένας εκ των δικηγόρων του επιχειρηματία Αριστείδη (Άρη Φλώρου) ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα ως ηθικός αυτουργός της απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, με αφορμή την τότε δικαστική υπόθεση της εταιρείας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος “Energa” με τον ΛΑΓΗΕ.

Ο γιος του θύματος, νεαρός επίσης δικηγόρος, Επαμεινώνδας Ζαφειρόπουλος, καταθέτοντας σήμερα στο δικαστήριο παρουσίασε για πρώτη φορά, διαδικτυακή συνομιλία  μεταξύ του πατέρα του και ενός άνδρα με το ψευδώνυμο «vas». Ο άνδρας αυτός κατά τη γνώμη του μάρτυρα είναι ο Αριστείδης Φλώρος. Σύμφωνα με τον μάρτυρα από τη συνομιλία αυτή προκύπτει απόπειρα εκβίασης του Φλώρου από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας σε βάρος του.

Η συνομιλία έλαβε χώρα στις 20/7 και 24/7 του 2017 και έχει ως εξής:

«vas»: Hi, Μιχάλη. Πρέπει να ξέρω το συντομότερο δυνατό ότι αυτά που σου είπα ισχύουν από την άλλη πλευρά. Δες αν έχουμε νέα, as soon as possible

Μιχάλης: Ok

Στις 24/7/2017 λαμβάνει χώρα άλλη συνομιλία:

«vas»:  Μου είπε η Καρολίνα. Ποιος από τους δυο είναι ο παραδόπιστος; Ο πιο μεγάλος σε ηλικία;

Μιχάλης: Ο πιο μεγάλος. Ο άλλος συμφωνεί με εσένα. Αύριο έχω ραντεβού με τον μεγάλο (σ.σ δικηγόρο).

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε πως την επόμενη ημέρα πράγματι, ο πατέρας του είχε ραντεβού με τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, ο οποίος εκπροσωπούσε τον Γιώργο Αντωνόπουλο στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του.

Συμβόλαιο θανάτου

Σύσσωμη η οικογένεια Ζαφειρόπουλου, επαναλαμβάνει και πάλι όπως και στον πρώτο βαθμό την πεποίθηση της ότι υπήρξε σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του αδικοχαμένου Μιχάλη.

Και σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου η σύζυγος του θύματος, Βικτωρία Γριμάνη  έκανε λόγο για σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του συζύγου της και απέρριψε τους ισχυρισμούς των κατηγορουμένων ότι επρόκειτο για ατύχημα.

Ακολούθως ο αδελφός του θύματος, Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος, στην κατάθεσή του μίλησε για εκτέλεση συμβολαίου θανάτου σε βάρος του αδελφού του: «Ο κατηγορούμενος πήγε αποφασισμένος να τον βγάλει από τη μέση. Δεν υπήρχε άλλη πρόθεση, πλην της εκτέλεσης», είπε ο μάρτυρας.  Όπως μάλιστα εξήγησε ο αδελφός του είχε συμβουλεύσει τον Αριστείδη Φλώρο να μην υποκύψει σε εκβιασμό που δέχονταν για να δώσει  5 εκατ. ευρώ σε Αλβανούς κρατούμενους που τον είχαν εμπλέξει με καταθέσεις τους ως ηθικό αυτουργό στην απόπειρα δολοφονίας Αντωνόπουλου. Κατά τον μάρτυρα, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ήταν έτσι το εμπόδιο στα σχέδια των εκβιαστών, καθώς δεν συναινούσε στην καταβολή των χρημάτων από τον εντολέα του. «Το μήνυμα ήταν ένα και ξεκάθαρο προς τον Φλώρο: Δες τι έπαθε ο δικηγόρος σου και δώσε τα λεφτά. Εγώ αυτό πιστεύω», κατέθεσε ο Γρ. Ζαφειρόπουλος.

Ο πρώην αρχιφύλακας των φυλακών Κορυδαλλού, Αντώνης Αραβαντινός ο οποίος επίσης κατέθεσε σήμερα στο δικαστήριο, υποστήριξε ότι ο Αριστείδης Φλώρος εκβιάζονταν μέσα στις φυλακές από τον κατηγορούμενο αλβανικής καταγωγής Κλοντιαν Λεκοτσάι. Αναφερόμενος ο μάρτυρας σε συνάντηση που είχε στις φυλακές με τον Μιχ. Ζαφειρόπουλο, κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου είπε ότι το θύμα του είχε εκμυστηρευτεί  πως ο Φλώρος πιο πολύ κινδυνεύει από του συναδέλφους του δικηγόρους παρά από τους Αλβανούς κρατούμενους.

Η δίκη συνεχίζετε στις 9 Οκτωβρίου.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ