Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Κατάθεση Πικραμμένου: Πάει στη Βουλή γιατί αναφέρει πολιτικό πρόσωπο ως εμπλεκόμενο στη Novartis

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κατάθεση Πικραμμένου: Πάει στη Βουλή γιατί αναφέρει πολιτικό πρόσωπο ως εμπλεκόμενο στη Novartis

Διαβιβάζεται στη Βουλή η κατάθεση του αντιπρόεδρου της κυβέρνηση και επίτιμου πρόεδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Παναγιώτη Πικραμμένου, την οποία έδωσε χθες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται στον Άρειο Πάγο για δικονομικές παρατυπίες και παρεμβάσεις στην έρευνα για τη φαρμακοβιομηχανία Novartis.

H μαρτυρική κατάθεση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης διαβιβάζεται αμελλητί από τον διενεργών την έρευνα αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευάγγελο Ζαχαρή, καθώς ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, προσδιορίζει  πολιτικό πρόσωπο, που φέρεται να είχε ανάμειξη στην έρευνα για την υπόθεση της Νοβάρτις , την χρονική περίοδο που ο φάκελος βρισκόταν στην Εισαγγελία κατά της  Διαφθοράς.

Η κατάθεση του κ. Πικραμμένου, λόγω της ιδιότητας , του κύρους και της διαδρομής του στο χώρο της δικαιοσύνης , κρίνεται προφανώς ότι εχει  ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξέλιξη της υπόθεσης  τόσο στο πεδίο της τακτικής δικαιοσύνης ,όσο και στο πεδίο της Βουλή.

Το περιεχόμενο της κατάθεσης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης -το οποίο έχει ξεχωριστή βαρύτητα λόγω του κύρους του- αναμένεται να συσχετιστεί με τη δικογραφία που σχηματίζεται από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής, για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του τέως εισαγγελέα και αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα του κ. Πικραμμένου είχε αρχικά εμπλακεί στην υπόθεση αλλά στη συνέχεια με διάταξη της εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς μπήκε στο Αρχείο καθώς δεν έχει ανευρεθεί κανένα επιβαρυντικό στοιχείο σε βάρος του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ