Κυριακή 29 Μαϊου 2022

Εξωτερικοί φρουροί: Η επιχείρηση εξυγίανσης των φυλακών δεν χαιρετίστηκε από όλους – Απόπειρα σπίλωσης ανώτερων στελεχών

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εξωτερικοί φρουροί: Η επιχείρηση εξυγίανσης των φυλακών δεν χαιρετίστηκε από όλους – Απόπειρα σπίλωσης ανώτερων στελεχών

Εξωτερικοί φρουροί: Η επιχείρηση εξυγίανσης των φυλακών δεν «χαιρετίστηκε» από όλους- Απόπειρα σπίλωσης ανώτερων στελεχών

Για ανυπόστατα ψεύδη και φήμες κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς (ΠΟΥΕΦ) κατά ανώτερων στελεχών, καταδικάζοντας συγκεκριμένα την απόπειρα σπίλωσης του Διευθυντή της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς, Υποστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίου Σπυρίδωνα Σκλάβου και του Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού, Αστυνόμου Β’ κυρίου Βασιλείου Γκόνου.

Σε ανακοίνωσή της που κοινοποιείται στην ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η ΠΟΥΕΦ επισημαίνει εμμέσως, πλην σαφώς πως οι επιλογές του τελευταίου διαστήματος για την πάταξη της παραβατικότητας στις φυλακές φάνηκε να μην ικανοποιεί το σύνολο των εμπλεκόμενων.

Ενδεικτικά αναφέρεται στις καταγγελίες «οιονεί» -όπως τους χαρακτηρίζει- συναδέλφους. «Η άγνοια που φέρεται να έχουν της αξίας της «κριτικής» που ασκούν κάθε φορά με ποικίλους τρόπους, φτάνοντας στο σημείο να καταγγείλουν για χρηματισμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης συναδέλφους τους, προκαλεί πέρα από τη θυμηδία του κοινωνικού συνόλου, τη λύπηση αλλά και το φόβο έστω και αυτών των λίγων που τους ακολουθούν και επιβαίνουν στον «Τιτανικό» της πορείας αυτής, βλέποντας καταδικασμένοι την ίδια τους την καταστροφική κατάληξη, αδύναμοι όμως να την αλλάξουν» υποστηρίζει η ΠΟΥΕΦ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της:

Σε μία εποχή που το σύνολο των υπαλλήλων της Εξωτερικής Φρουράς δοκιμάζεται καθημερινά, δίνοντας πέραν των άλλων και την μάχη ενάντια στην πανδημία, αυτή την εποχή διάλεξαν κάποιοι να καταφερθούν εκ νέου με ανυπόστατα ψεύδη και φήμες, σκορπώντας τεχνηέντως βαρύγδουπα σχόλια και εισαγγελικές κλήσεις, κατά του Διευθυντή της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς, Υποστράτηγου της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίου Σπυρίδωνα Σκλάβου και του Διοικητή της Εξωτερικής Φρουράς Κορυδαλλού, Αστυνόμου Β’ κυρίου Βασιλείου Γκόνου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Υπαλλήλων Εξωτερικής Φρουράς, ως η μοναδική Πανελλήνια Ομοσπονδία των Εξωτερικών Φρουρών τόσο ως προς το όνομα όσο και προς την σύνθεση, έχει τοποθετηθεί και παλιότερα στις απέλπιδες αυτές προσπάθειες, να κατηγορηθούν αδίκως ακόμα και συνάδελφοι μας.

Δυστυχώς, η παρουσία του Στρατηγού στην ηγεσία της Υπηρεσίας και του Διοικητή του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Κορυδαλλού με την λειτουργία του θυρωρείου του Κορυδαλλού και της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών (Ο.Α.Ε.Ε.) έχει δυσκολέψει τις ζωές πολλών.

Τόσο, ώστε να επιχειρηθεί ακόμα κι η τρομοκράτηση του κυρίου Γκόνου, με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο γκαράζ του σπιτιού του τον περασμένο Δεκέμβριο και της εκτόξευσης απειλών από τους διάφορους «κουρτινάκηδες» οι οποίοι κρύπτονται πίσω από την ανωνυμία των blogsτου internet.

Η σύσταση και η εκπαίδευση της Ομάδας Αντιμετώπισης Έκνομων Ενεργειών από τον ίδιο και η επιχειρησιακή δραστηριότητα της Ομάδας αυτής τον τελευταίο 1,5 χρόνο, φέροντας αξιοζήλευτα αποτελέσματα στην πάταξη της παραβατικότητας εντός του Καταστήματος Κράτησης Κορυδαλλού, δεν χαιρετίστηκε από όλους με ευαρέσκεια.

Ούτε η πολυσχιδής προσφορά του σε υλικά εκπαίδευσης της Ο.Α.Ε.Ε., σε χορηγίες που ο ίδιος φρόντισε και βρήκε και χάρισε στην Φρουρά Κορυδαλλού. Ούτε ακόμα καν ο ρουχισμός και τα υποδήματα που δώρισε η Φρουρά Κορυδαλλού με δική του πρωτοβουλία στην Στέγη Ανηλίκων στο Πειραιά ήταν αρκετή για να εκτιμηθεί το ήθος και ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου που ήρθε με την θέληση του και ανέλαβε ένα από τα πιο νευραλγικά πόστα, αυτό της Διοίκησης του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Κορυδαλλού, για να ωφελήσει και όχι για να ωφεληθεί.

Οι «οιονεί» συνάδελφοι μας με τις ανυπόστατες καταγγελίες τους, ουσιαστικά, δεν επιθυμούν να βάλουν κατά του Διευθυντή της Υπηρεσίας μας και του Διοικητή της Φρουράς Κορυδαλλού, αλλά κατά του συνόλου των Εξωτερικών Φρουρών.

Η άγνοια που φέρεται να έχουν της αξίας της «κριτικής» που ασκούν κάθε φορά με ποικίλους τρόπους, φτάνοντας στο σημείο να καταγγείλουν για χρηματισμό και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης συναδέλφους τους, προκαλεί πέρα από τη θυμηδία του κοινωνικού συνόλου, τη λύπηση αλλά και το φόβο έστω και αυτών των λίγων που τους ακολουθούν και επιβαίνουν στον «Τιτανικό» της πορείας αυτής, βλέποντας καταδικασμένοι την ίδια τους την καταστροφική κατάληξη, αδύναμοι όμως να την αλλάξουν.

Καταδικάζουμε λοιπόν για άλλη μία φορά απερίφραστα την επιχειρούμενη προσπάθεια σπίλωσης και δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας τόσο στον Διευθυντή της Υπηρεσίας της Εξωτερικής Φρουράς Υποστράτηγο κ. Σπυρίδων Σκλάβο όσο και στον Διοικητή του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Κορυδαλλού, οι οποίοι δυστυχώς εμπλέκονται άθελα τους στην απεγνωσμένη προσπάθεια μιας ομάδας να βλάψουν το κύρος της Υπηρεσίας και της Ομοσπονδίας μας για ιδίους σκοπούς.

Τέτοιες πρακτικές φυσικά και δε μας πτοούν, αντίθετα μας ενώνουν και μας κάνουν πιο δυνατούς. «Ώσπερ υπό του ιού τον σίδηρον, ούτω τους φθονερούς υπό του ιδίου ήθους κατεσθίεσθαι». Μετάφραση: «Όπως η σκουριά τρώει το σίδερο, έτσι και ο φθονερός κατατρώγεται από το πάθος του».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ