Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Η Νατάσσα Λιακουνάκου ζητάει να της δώσουν πίσω το διαβατήριό της!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Η Νατάσσα Λιακουνάκου ζητάει να της δώσουν πίσω το διαβατήριό της!

Την ακύρωση της άρνησης της ΕΛ.ΑΣ. να της χορηγήσει διαβατήριο προκειμένου να ταξιδέψει στο Μαϊάμι ζητάει από το Συμβούλιο της Επικρατείας η 50χρονη Νατάσσα Λιακουνάκου, σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου Θωμά Λιακουνάκου, ενώ τον δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Δεκεμβρίου δικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Αθηνών για το κακουργηματικό αδίκημα της διακίνησης και αγορά ναρκωτικών ουσιών κατ΄ εξακολούθηση.

Η Νατάσσα Λιακουνάκου ή Αναστασία Κατσαρού υπέβαλλε αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. για την έκδοση διαβατηρίου, αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό, λόγω της κακουργηματικής κατηγορίας που αντιμετωπίζει αναφορικά με την υπόθεση του κύκλωμα που διακινούσε ναρκωτικά στην καρδιά της Αθηναϊκής ελίτ, Κολωνάκι.

Από τους συμβούλους Επικρατείας η Νατάσσα Λιακουνάκου ζητεί να ακυρώσουν την άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να της εκδώσει διαβατήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για εκείνη προκειμένου να ταξιδέψει στο Μαϊάμι και να επισκεφθεί τον 19χρονο γιο της που σπουδάζει εκεί.

Υπενθυμίζεται, ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο η Νατάσσα Λιακουνάκου αναμένεται να δικαστεί (μετά από 2 διακοπές της δίκης) μαζί με 26 ακόμη πρόσωπα – ανάμεσά τους και πολλοί «επώνυμοι» ηθοποιοί, παρουσιαστές, κ.ά – για το κακουργηματικό αδίκημα της διακίνησης και αγορά ναρκωτικών ουσιών κατ΄ εξακολούθηση.

Όπως είναι γνωστό η υπόθεση αφορά το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε γνωστό ρεστοράν του Κολωνακίου ενώ η παραπομπή των 27 κατηγορουμένων σε δίκη έγινε με κλητήριο θέσπισμα 220 σελίδων. Στο θέσπισμα περιγράφεται αναλυτικά η δράση και οι κωδικές ονομασίες που χρησιμοποιούσαν οι εμπλεκόμενοι, προκειμένου μεταξύ άλλων να προφυλαχθούν όσο γίνεται τα ονόματα των «επωνύμων» πελατών του κυκλώματος, οι οποίοι συχνά επισκέπτονταν το ρεστοράν του Κολωνακίου.

Μάλιστα, στη δικογραφία περιλαμβάνονται και οι τηλεφωνικές συνομιλίες των κατηγορούμενων, με κάποιους οι οποίοι ακούγονται να εκλιπαρούν για ένα γραμμάριο κοκαΐνης.

Το διαβατήριο

Λόγω της ποινικής εκκρεμότητας, σύμφωνα με το “Πρώτο ΘΕΜΑ”, η Νατάσα Λιακουνάκου δεν μπορεί να εκδώσει διαβατήριο και για αυτό προσέφυγε στο ΣτΕ. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της από την εισαγγελία Εφετών Αθηνών της είχε επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα. Όμως, στην συνέχεια μετά από αίτησή της, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών (26.6.2018) διέταξε την άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου.

Κατόπιν αυτών, η κυρία Λιακουνάκου επιχείρησε να εκδώσει διαβατήριο, αλλά η αρμόδια διεύθυνση της ΕΛ.ΑΣ., την ενημέρωσε ότι λόγω της ποινικής δίωξης που έχει ασκηθεί σε βάρος της δεν μπορεί να της χορηγηθεί διαβατήριο. Κατά της άρνησης αυτής άσκησε προσφυγή και ο προϊστάμενος ασφαλείας της διεύθυνσης διαβατηρίων της ΕΛ.ΑΣ., το δεύτερο δεκαήμερο του περασμένου Σεπτεμβρίου απέρριψε την προσφυγή, με το επιχείρημα ότι δεν χορηγείται διαβατήριο όσο διαρκεί η κακουργηματική εκκρεμοδικία της. Τώρα από το Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και παράνομη η άρνηση της ΕΛ.ΑΣ. να της χορηγήσει διαβατήριο μετά την άρση του περιοριστικού όρου της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

Πέρα από όλα αυτά η Νατάσα Λιακουντάκου υποστηρίζει ότι στερείται του δικαιώματος της ελεύθερης μετακίνησης, δηλαδή να ταξιδέψει εκτός Ευρώπης (στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να ταξιδέψει με την αστυνομική ταυτότητα).

Ακόμη, αναφέρει ότι δεν μπορεί να βρεθεί κοντά στο 19χρονο μοναδικό παιδί της που σπουδάζει στις ΗΠΑ και προσθέτει ότι ο γιος της βρέθηκε για πρώτη φορά μακριά από την οικογένειά του, σε ένα χαώδες μέρος διακατεχόμενο από το άγχος των σπουδών του, διανύοντας μια στρεσογόνο περίοδο προσαρμογής στη νέα ζωή του, χωρίς να μπορεί να έχει κοντά του τους γονείς του, για να του προσφέρουν ψυχική βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο προσαρμογής του.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ