Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Νέα, δεύτερη αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, από τις δικαστικές Ενώσεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέα, δεύτερη αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, από τις δικαστικές Ενώσεις για τις δηλώσεις πόθεν έσχες

Οι πέντε δικαστικές Ενώσεις επανήλθαν και πάλι στο θέμα των δηλώσεων πόθεν έσχες (περιουσιακής κατάστασης) καταθέτοντας νέα, δεύτερη, αίτηση ακύρωσης των σχετικών αποφάσεων για την υποβολή δηλώσεων από τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς.

Μάλιστα, τρεις από τις πέντε δικαστικές Ενώσεις κατέθεσαν και αίτηση αναστολής με την οποία ζητούν να «παγώσει» προσωρινά η υποβολή δηλώσεων πόθεν έσχες, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που έχουν καταθέσει.

Να σημειωθεί ότι οι δύο Ενώσεις που δεν κατέθεσαν αιτήσεις αναστολής είναι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος.

Οι πέντε Ενώσεις με τη νέα αυτή αίτηση προσβάλλουν την από 9.1.2019 απόφαση του πρόεδρου της Βουλής για την ανασυγκρότηση της επιτροπής ελέγχου. Κατά τα λοιπά, οι Ενώσεις επικαλούνται τους ίδιους λόγους και ισχυρισμούς με την πρώτη αίτηση ακύρωσης.

Όπως και στην πρώτη αίτηση ακύρωσης, έτσι και τώρα, οι  Ενώσεις, μεταξύ των άλλων, χαρακτηρίζουν  ασύμβατες με το Σύνταγμα αρκετές από τις ρυθμίσεις που θεσπίστηκαν για το πόθεν έσχες μετά την προηγούμενη απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, η οποία είχε μπλοκάρει προ έτους και τον προηγούμενο νόμο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης.

Και οι  δύο αιτήσεις ακύρωσης των δικαστικών Ενώσεων θα συζητηθούν την 1η Μάρτιου 2019 στην Ολομέλεια του ΣτΕ.

Όπως είναι στο πρόσφατα το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο της Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Κωνσταντίνο Κουσούλη, με την υπ΄  αριθμ. 19/2019 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση αναστολής  που είχαν καταθέσει οι δικαστές Ενώσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ελεγκτικού Συνεδρίου και των  Διοικητικών Δικαστών.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ