Τρίτη 19 Μαρτίου 2024

Οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχασαν την δικαστική μάχη στο ΣτΕ

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Οι παλαιοί μέτοχοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχασαν την δικαστική μάχη στο ΣτΕ

Επτά χρόνια απαιτήθηκαν για να απορριφθεί, σε πρώτο και τελευταίο βαθμό, από το Δ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αίτηση των 2.800 παλαιών μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Ελλάδος οι οποίοι στρεφόντουσαν κατά της μεταβίβασή του στο Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος.

Το έτος 2012 οι 2.800 μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί η υπ΄  αριθμ. 2124/Β9 απόφαση του υπουργού Οικονομικών, όπως και η απόφαση της Επιτροπής Μέτρων Εξυγίανσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τον καθορισμό της διαφοράς της αξίας μεταξύ παθητικών και ενεργητικών  στοιχείων τα οποία μεταβιβάσθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος στο Νέο Τ.Τ. Ελλάδος.

Αναλυτικότερα, οι μέτοχοι ζητούσαν να ακυρωθεί το από 4.12.2012 έγγραφο  της Τράπεζας της Ελλάδος με το οποίο εκδηλώθηκε η άρνησή της να τους χορηγήσει στοιχεία όπως και τα έγγραφα: α) περί βιωσιμότητας του Τ.Τ., β) για τη  σύσταση μεταβατικού πιστωτικού ιδρύματος (Νέο Τ.Τ. Ελλάδος),γ) για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που ανερχόταν στα 500.000.000 ευρώ, δ) για την μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων του Τ.Τ. και ε) τον ορισμό των μελών του πρώτου Διοικητικού Συμβουλίου.

Τώρα, το Δ΄  Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ΄  αριθμ. 1248/2019 απόφασή του απέρριψε την αίτηση ακύρωσης των μετόχων.

Διευκρινίζεται, ότι οι 2.800 περίπου μέτοχοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν εκ νέου στο ΣτΕ διεκδικώντας αυτή της φορά αποζημίωση, περίπου 5.000 ευρώ ο καθένας, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης έκδοσης της απόφασης (2012-2019).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ