Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Προσέφυγαν στο ΣτΕ δύο υπαξιωματικοί που απολύθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Προσέφυγαν στο ΣτΕ δύο υπαξιωματικοί που απολύθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις

Το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας θα το απασχολήσουν δύο περιπτώσεις υπαξιωματικών του Στρατού, οι οποίοι αποτάχθηκαν από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς ο ένας έκανε  χρήση  κάνναβης και ο δεύτερος είχε νευρολογική πάθηση.

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού απέλυσε μόνιμο υπαξιωματικό, καθώς του καταλογίστηκε ότι κάνει χρήση κάνναβης.

Ο υπαξιωματικός υποστηρίζει ότι δεν είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, αλλά απλώς ένα βράδυ που είχε πάει με μια παρέα να φάνε έξω, κάποιος άγνωστος του έβαλε στο φαγητό κάνναβη, χωρίς να το αντιληφθεί.

Στην συνέχεια έκανε μικροβιολογικές εξετάσεις και ανιχνεύτηκε η ναρκωτική ουσία, με αποτέλεσμα να τεθεί εκτός του Στρατού.

Ο υπαξιωματικός προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητεί να ακυρωθεί η απόφαση του ΓΕΣ, με την οποία απολύθηκε, ενώ ο ίδιος αρνείται ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών, επικαλούμενος ότι ουδέποτε έκανε, εν γνώσει του, χρήση κάνναβης και αμφισβητεί την διάπραξη του συγκεκριμένου πειθαρχικού παραπτώματος.

Ακόμη, υποστηρίζει ότι από το Στρατοδικείο αθωώθηκε για την  δήθεν χρήση ναρκωτικών ουσιών, ενώ επικαλείται την άριστη μέχρι σήμερα επαγγελματική στρατιωτική του διαδρομή.

Ο δεύτερος υπαξιωματικός είναι μόνιμος λοχίας (ΕΠ.ΟΠ.), ο οποίος μετά από γνωμάτευση της Ανώτατης Στρατιώτης Υγειονομικής Επιτροπής, απολύθηκε λόγω ακαταλληλότητας (νευρολογική πάθηση).

Ο λοχίας προσέφυγε στα Διοικητικά Δικαστήρια. Στο Εφετείο έχασε  τη δικαστική μάχη και στην συνέχεια άσκησε έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας την εφετειακή απόφαση ως προς το αιτιολογικό της.

Επικαλείται διάφορα ιατρικά πιστοποιητικά και γνωματεύσεις αμφισβητεί την ύπαρξη της συγκεκριμένης πάθησης, η οποία τον οδήγησε εκτός των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ