Πέμπτη 18 Απριλίου 2024

ΣΤΕ: Ακύρωσε τη δέσμευση λογαριασμών πρώην άμισθου προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΣΤΕ: Ακύρωσε τη δέσμευση λογαριασμών πρώην άμισθου προέδρου του Ερρίκος Ντυνάν

Τη νομική αδυναμία να επιβληθούν μέτρα κατάσχεσης περιουσίας σε βάρος επικεφαλής Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, για οφειλές προς το δημόσιο όταν η είσπραξή τους έχει ανασταλεί με κρατική νομοθετική παρέμβαση , επισημαίνει με απόφασή του το Συμβούλιο Επικρατείας.

Ο τέως δικαστικός λειτουργός είχε διατελέσει για 113 ημέρες άμισθος πρόεδρος του νοσοκομείου του Ερρίκος Ντυνάν

Το Ανώτατο Δικαστήριο επιχειρεί να λύσει το γόρδιο δεσμό που επικρατεί στη διοίκηση στο θέμα της είσπραξης φόρων από τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου μετά από προσφυγή πρώην αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου. Ειδικότερα, ο τέως δικαστικός λειτουργός είχε διατελέσει για 113 ημέρες άμισθος πρόεδρος του νοσοκομείου του Ερρίκος Ντυνάν και όταν έγινε έλεγχος στο νοσοκομείο για τις χρήσεις 2010-2013 και διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις, δεσμεύθηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του δικαστικού λειτουργού ενώ δεν είχε δικαίωμα να προχωρήσει σε μεταβιβάσεις ακινήτων του.

Η απόφαση

Το Β’ τμήμα του ΣτΕ, με την υπ’αριθμόν 1769/2018 απόφαση του έκρινε ότι τα μέτρα που ελήφθησαν σε βάρος του κ. Χλαπουτάκη δεν ήταν νόμιμα. Και αυτό γιατί με μία σειρά νομοθετικών μέτρων που λαμβάνονται κατά καιρούς, “είναι ανεκτή από τον νομοθέτη η μη εκπλήρωση της υποχρέωσης απόδοσης αυτών”. Για το διάστημα των 113 ημερών, ο έλεγχος καταλόγισε συνολικά μη απόδοση 3.282.273 ευρώ, που προέρχονταν από φόρους μισθωτών υπηρεσιών, φόρο αμοιβών τρίτων, ειδική εισφορά αλληλεγγύης, ενώ τόσο ο κ. Χλαπουτάκης όσο και ο Ανδρέας Μαρτίνης, κλήθηκαν να πληρώσουν το επίμαχο ποσό, μισό-μισό.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ