Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Αποφυλάκιση Φλώρου: Ο εισαγγελέας μελετά έφεση κατά του βουλεύματος

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Αποφυλάκιση Φλώρου: Ο εισαγγελέας μελετά έφεση κατά του βουλεύματος

Τριπλή ειναι η παρέμβαση της Δικαιοσύνης για την περίπτωση του 39χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση ENERGA-HELLAS POWER , Αρ. Φλώρου,

μετά το σάλο που προκλήθηκε για την υφ όρων αποφυλάκισή του λόγω αναπηρίας 67%. Η τελευταία εξέλιξη αφορά την κίνηση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ευβοίας, Λάμπρου Σοφούλη, ο οποίος ζήτησε το φάκελο της υφ’ όρων απόλυσης του κατηγορούμενου για να μελετήσει το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατα του βουλεύματος. Εφόσον ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος τότε η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου απο το Συμβούλιο Εφετών Ευβοίας.

Θα διοριστεί ειδικός ανακριτής από τον κατάλογο των δικαστηρίων και θα εξετάσει τον κατηγορούμενο.

Για την υπόθεση έχει ήδη διαταχθεί έρευνα, ουσιαστικά για τα έγγραφα της πραγματογνωμοσύνης, απο τον υπουργό Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονή. Παράλληλα ο προϊσταμένος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκίδας, Δημ. Προκοπίου, έδωσε εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση , την οποια ανέθεσε κατ΄ αρχήν στον πταισματοδίκη Αθηνών, ο οποίος εντέλεται να εξετάσει μάρτυρες (μεταξύ των οποίων τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, που μίλησε για «κατα παραγγελία πιστοποιητικό αναπηρίας») και να ορίσει ειδικό πραγματογνώμονα απο τον κατάλογο των δικαστηρίων.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ