Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Έληξε ο «πόλεμος» της… κοσμικής Ψαρρούς!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Έληξε ο «πόλεμος» της… κοσμικής Ψαρρούς!

Με μια διαταγή απόδοσης μισθίου έληξε η δικαστική διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην κοσμική παραλία Ψαρρού της Μυκόνου.

Η «κόντρα» μεταξύ επιχειρηματιών που διεκδικούν το περιβόητο εμπορικό κέντρο δίπλα στο διεθνούς φήμης beach bar Nammos έχει γράψει αρκετά επεισόδια στις δικαστικές αίθουσες, αλλά αυτή τη φορά φαίνεται πως γράφτηκε ο επίλογος, καθώς το Πρωτοδικείο της Αθήνας εξέδωσε διαταγή απόδοσης του μισθίου στην ιδιοκτήτρια εταιρία.

Η ιστορία, οι μπουλντόζες και το πρόστιμο των 500.000€

Υπενθυμίζεται, ότι το συγκεκριμένο εμπορικό κέντρο είχε απασχολήσει ξανά τη δημοσιότητα στο παρελθόν, όταν μπήκαν μπουλντόζες για να κατεδαφίσουν τα αυθαίρετα κτίσματα που είχαν ανεγερθεί πίσω από την διάσημη παραλία, μεταξύ των οποίων και ένα κοσμηματοπωλείο που φέρεται να ανήκει σε συγγενικό πρόσωπο της ιδιοκτήτριας της εταιρίας «Psarou Beach Bar» που είχε μισθώσει το ακίνητο.

Μάλιστα, η υπηρεσία Δόμησης Μυκόνου είχε καταλογίσει στους ιδιοκτήτες (σσ: εταιρία Αγγελετάκη) ένα υπέρογκο πρόστιμο, ύψους 500.000 ευρώ ως πρόστιμο ανέγερσης αυθαίρετων κτισμάτων και 70.000 ευρώ ετησίως για την διατήρησή τους. Οι δυο πλευρές συναντήθηκαν πολλές φορές στα δικαστήρια, ενώ την τελευταία φορά η διαδικασία που διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες εκτυλίχθηκε σε κλίμα ιδιαίτερης έντασης με την Πρόεδρο να αναφωνεί ότι στα «20 χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά δεν έχω συναντήσει ξανά τέτοια κατάσταση».

«Έχουν ανεγερθεί στο μίσθιο σειρά αυθαιρέτων κτισμάτων και η αιτούσα θεωρεί ότι έχει δικαιώματα πάνω σε αυτά» εξήγησε στο δικαστήριο η πλευρά Αγγελετάκη, του ιδιοκτήτη δηλαδή της έκτασης, που εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους Τέλλο Αγαπηνό και Μαγδαληνή Μαργώνη. Οι αντίδικοι απήντησαν τότε ότι «υπάρχει μισθωτήριο που μισθώνει καταστήματα ξενοδοχείο και προαύλιο χώρο», ενώ υποστήριξαν ότι «υπήρξε μεθόδευση σε συνεργασία με το Nammos, καθώς ο ιδιοκτήτης συνήψε σύμβαση με εταιρία συμφερόντων του Nammos, την ώρα που έτρεχε σύμβαση με την Psarou Beach ΙΚΕ».

“Έχω την ίδια ατυχία να έχω εκμισθωτή τον Αγγελετάκη”

Από την πλευρά της μισθώτριας εταιρίας κατέθεσε στο δικαστήριο γνωστός επιχειρηματίας, ο οποίος μισθώνει ακίνητο στην επίμαχη έκταση. «Έχω την ίδια ατυχία να έχω εκμισθωτή τον Αγγελετάκη. Έχω νοικιάσει στο όνομα της συντρόφου και της κόρης μου στο ίδιο εμπορικό μέσω της Psarou Beach ΙΚΕ, συμφερόντων της Ευθυμίας Καλλικούνη. Ο Αγγελετάκης θέλω να σας πω ότι μου ζήτησε κάποια στιγμή 140.000 ευρώ για να μη γκρεμίσει τα καταστήματα και μου είπε ότι ο Φραντζέσκος Ζαννης του Nammos του δίνει 100.000 ευρώ για να αναλάβει. Η εταιρία έχει νοικιάσει και τα 29 δωμάτια του κτίσματος και θέλουμε να τα λειτουργήσουμε για να μείνουν εργαζόμενοι από το ξενοδοχείο απέναντι. Αυτοί μας απειλούν και μας κάνουν μηνύσεις», είχε καταθέσει ο μάρτυρας.

Από το δικαστήριο είχε εξεταστεί και ο ιδιοκτήτης Μανώλης Αγγελετάκης, ο οποίος μεταξύ άλλων εξήγησε ότι πείσθηκε πως θα επενδύσουν στο ακίνητό του, πράγμα το οποίο δεν έγινε. «Με παραπλάνησαν. Πίστευα ότι έχουν λεφτά. Αυτοί με κάλεσαν σε ένα σπίτι μεγάλο, σούπερ λουξ και μου είπαν ότι θα επενδύσουν εκατομμύρια. Εγώ τους πίστεψα. Όταν ξεκίνησαν εργασίες είδα ότι υπήρχαν παρανομίες αλλά έκανα τα «στραβά μάτια» γιατί μου είπαν ότι θα τα διορθώσουν και θα τα τακτοποιήσουν! Αλλά αυτοί έφτιαξαν λίγα δωμάτια για να μένουν οι ίδιοι. Μετά ήρθαν υπέρογκα πρόστιμα τι να έκανα! Έπρεπε να συμμορφωθώ και να κατεδαφίσω. Προτιμώ να συνεργαστώ με το Nammos γιατί είναι πιο φερέγγυο» είπε ο κ. Αγγελετάκης.

Η ανακοίνωση των δικηγόρων μετά το “αίσιο” τέλος

«Η Ανώνυμη Εταιρία «ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΑΓΓΕΛΕΤΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ», ιδιοκτήτρια της ξενοδοχειακής μονάδας «ΨΑΡΡΟΥ ΜΠΗΤΣ» εκφράζει την απόλυτη ικανοποίησή της για την 4η κατά σειρά δικαστική νίκη της κατά των υπομισθωτών της. Κατόπιν απόρριψης 2 αιτήσεων προσωρινής διαταγής και μίας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων από την πλευρά των υπομισθωτών, εξεδόθη διαταγή απόδοσης του μισθίου ξενοδοχείου εις βάρος τους, η οποία και έχει ήδη αισίως εκτελεστεί.

Μετά από δύο χρόνια κατά τα οποία επικράτησε πλήρης ανομία στα υπομισθωμένα ακίνητα ιδιοκτησίας της εταιρίας μας, με αποτέλεσμα την σφοδρότατη οικονομική βλάβη της περιουσίας και της φήμης μας έχει πλέον αποκατασταθεί πλήρως η νομιμότητα στο επίδικο ακίνητο και φιλοδοξούμε ότι από την επόμενη τουριστική σεζόν το ξενοδοχειακό κτίριο θα καταστεί λειτουργικό και προσοδοφόρο. Δεν θα επιδιώξουμε την αστική μας αποζημίωση με βάση τη συμβατική και αδικοπρακτική ευθύνη των αντιδίκων μας, καθότι η εταιρία συμφερόντων τους – που κατέστη δυστυχώς υπομισθώτριά μας – στερείται πλήρως οικονομικής υπόστασης και πόρων.

Εκφράζουμε την αισιοδοξία μας ότι το ιστορικό κτίριο της οικογένειας Αγγελετάκη θα αποτελέσει άμεσα ένα πρόσθετο πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή της Ψαρρού και ένα θετικό οικονομικό παράγοντα στην τοπική κοινωνία μέσω των δεκάδων θέσεων εργασίας που θα προσφέρει άμα την ενεργοποίησή του» αναφέρουν οι δικηγόροι της ιδιοκτήτριας εταιρίας Μαγδαληνή Μαργώνη και Τέλλος Αγαπηνός.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ