Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Νέο δικαστικό έτος, νέοι προϊστάμενοι στα δικαστήρια

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Νέο δικαστικό έτος, νέοι προϊστάμενοι στα δικαστήρια

Τους νέους προϊσταμένους στα μεγάλα δικαστήρια και τις εισαγγελίες της χώρας ανέδειξαν οι συνάδελφοί τους. Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, τη μεγαλύτερη της χώρας, τη θέση του Ηλία Ζαγοραίου ο οποίος αποχωρεί μετά από δυο θητείες, θα πάρει ο Βαγγέλης Ιωαννίδης, πρώην εισαγγελέας ΣΔΟΕ, ήταν η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση όπως προέκυψε καθώς  «επικράτησε» της Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, προϊσταμένης στην Ποινική Δίωξη, με διαφορά τεσσάρων ψήφων, για την ακρίβεια 59 έναντι 54.

Η πιο αμφίρροπη μάχη δόθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και κρίθηκε για 4 ψήφους

Ο τρίτος υποψήφιος Γιώργος Δούβας συγκέντρωσε τρεις ψήφους. Στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, νέος προϊστάμενος στη θέση του Αντώνη Λιόγα  αναδείχτηκε ο εισαγγελέας Ιωάννης Μωραϊτάκης, που με 47 ψήφους, έναντι του Παντελή Στραγάλη, ο οποίος έλαβε 34 ψήφους ενώ  καταγράφηκαν και 4 λευκά.

Στο Εφετείο Αθηνών, νέος πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης, και μοναδικός υποψήφιος στις αρχαιρεσίες, είναι ο πρόεδρος Εφετών Κωνσταντίνος Σταμαδιάνος.

Στο μεγαλύτερο Πρωτοδικείο της χώρας, το Πρωτοδικείο Αθηνών, πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διοίκησης ανεδείχθη ο πρόεδρος Πρωτοδικών Γεώργιος Γρίβας, με περίπου σαράντα ψήφους διαφορά από την Ειρήνη Κατινιώτη. Στις εκλογές πήραν μέρος  και οι  Δημήτρης Σκουτέρης και η Ιωάννα Κουκουράκη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ