Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

(Τουλάχιστον) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου το Mega θα είναι “στον αέρα”!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
(Τουλάχιστον) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου το Mega θα είναι “στον αέρα”!

Πλήρη προστασία του Τηλέτυπου (Mega) έναντι οιουδήποτε (πιστωτών, εργαζομένων, Δημοσίου και ασφαλιστικών οργανισμών), δίνει η απόφαση του δικαστηρίου στο αίτημα των τραπεζών για λήψη προληπτικών μέσων από διώξεις των πιστωτών.

Η απόφαση παρέχει στο Mega την πλήρη προστασία, απαγορεύοντας τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι να συζητηθεί το αίτημα των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.  

Το δικαστήριο απέρριψε τις “παρεμβάσεις” που ζητήθηκαν και δέχτηκε πλήρως την αίτηση των τραπεζών. Την υπόθεση της υπαγωγής του Mega σε ειδική διαχείριση έχει αναλάβει η δικηγορική εταιρία η οποία χειρίστηκε και την υπόθεση του ΔΟΛ.

Ειδικότερα, το “εργαλείο” της διαδικασίας ειδικής διαχείρισης σε υπερχρεωμένες επιχειρήσεις (ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014,) αξιοποιήθηκε για πρώτη φορά με επιτυχία στην περίπτωση του ΔΟΛ όπου μέσα σε δύο μήνες ολοκληρώθηκε μια εξαιρετικά δύσκολη διαδικασία πώλησης. 

Με το μοντέλο της ειδικής διαχείρισης του νόμου 4307/2014, οι τράπεζες προχωρούν, σε εκποίηση της επιχείρησης, υπό την εποπτεία του ειδικού διαχειριστή που είναι συνήθως μία από τις διεθνείς ελεγκτικές εταιρείες.

Ο διαχειριστής αποτιμά την επιχείρηση εν λειτουργία και με αυτόν τον τρόπο αυτό μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερο τίμημα από τη ρευστοποίηση (για παράδειγμα, μόνο των ακινήτων), ενώ επιδιώκει τον εξορθολογισμό και την παραγωγή προστιθέμενης αξίας, δίνοντας έτσι λύση για τις ίδιες τις επιχειρήσεις αλλά και τους εργαζόμενους τους.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ