Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Φυλακή 3 έως 10 χρόνια για τον Μπιλ Κόσμπι – Τον χαρακτήρισαν «σεξουαλικό αρπακτικό»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Φυλακή 3 έως 10 χρόνια για τον Μπιλ Κόσμπι – Τον χαρακτήρισαν «σεξουαλικό αρπακτικό»

Τον χαρακτήρισαν «σεξουαλικό αρπακτικό» και τον καταδίκασαν σε φυλάκιση 3 έως 10 ετών! Ο λόγος για τον άλλοτε αγαπημένο ηθοποιό της Αμερικής ο οποίος μεσουράνησε για τουλάχιστον τρείς δεκαετίες τον 81χρονο πλέον Μπιλ Κόσμπι!

Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ο εκπρόσωπός του Άντριου Γουάιατ δήλωσε πως «δεν λέω ότι ο κ. Κόσμπι είναι ο Ιησούς αλλά όλοι γνωρίζουμε τι έχει κάνει αυτή η χώρα στους μαύρους για δεκαετίες» χαρακτηρίζοντας «αστεία» την απόφαση του δικαστή για τον πελάτη του

Και συνέχισε λέγοντας :

«Ο κύριος Κόσμπι είναι μια χαρά. Γνωρίζει ότι ο Θεός τον προσέχει και ξέρει ότι όσα ειπώθηκαν ήταν ψέματα. Εδώ καταδίκασαν τον Ιησού και δείτε τι συνέβη».

Και κατέλιξε λέγοντας ότι η δίκη του 81χρονου ηθοποιού για τον βιασμό της ομογενούς Andrea Constand, το 2004 στο σπίτι του στη Φιλαδέλφεια, «είναι η πιο ρατσιστική και σεξιστική δίκη στην ιστορία των ΗΠΑ»

Ο δικαστής της Πενσιλβάνια Στίβεν Ο’ Νιλ χαρακτήρισε τον Μπιλ Κόσμπι «σεξουαλικό αρπακτικό», πράγμα που σημαίνει ότι ο 81χρονος ηθοποιός οφείλει να δέχεται ψυχανάλυση ισοβίως και να καταγραφεί και στις λίστες των καταδικασμένων σεξουαλικών δραστών.

Γείτονες και σχολεία θα ενημερώνονται για τη διεύθυνση της κατοικίας του και για τα εγκλήματά του. Παράλληλα, θα πρέπει να ενημερώνει την αστυνομία συνεχώς για το πού βρίσκεται.

Μέγιστη ποινή

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει τη μέγιστη ποινή φυλάκισης επικαλούμενοι τη φύση του εγκλήματος, καθώς και τις άλλες κατηγορίες σε βάρος του για σεξουαλική κακοποίηση.

Παράλληλα, το δικαστήριο να του επιβάλει πρόστιμο 25.000 δολαρίων και να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα. Αν ζητήσει ποτέ αναστολή της ποινής του, οι εισαγγελείς θέλουν να υποχρεωθεί να υποβληθεί σε «ψυχοσεξουαλική αξιολόγηση» την οποία είχε αρνηθεί πριν από την καταδίκη του.

Επικαλούμενοι την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του και το ότι είναι τυφλός, οι δικηγόροι του Κόσμπι ζήτησαν να του επιβληθεί κράτηση κατ’ οίκον αντί για φυλάκιση. «Ένας άνδρας ηλικίας 81 ετών που καλά-καλά δεν μπορεί να δει, δεν αποτελεί κίνδυνο για κανένα παρ’ εκτός για τον εαυτό του» είπε ο συνήγορός του, Τζόζεφ Γκριν.

Ο Κόσμπι είχε κριθεί ένοχος στα τέλη Απριλίου του 2018 για τις κατηγορίες πως νάρκωσε και κακοποίησε σεξουαλικά την Constand.

Τέλος να αναφέρουμε ότι πάνω από 50 άλλες γυναίκες τον έχουν κατηγορήσει για σεξουαλικές κακοποιήσεις όμως οι περισσότερες κατηγορίες είναι πλέον τόσο παλιές και δεν μπορεί  να ασκηθεί δίωξη.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ