Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Για μία ακόμα μίζα κατηγορείται ο Άκης!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Για μία ακόμα μίζα κατηγορείται ο Άκης!

Δεν πρόλαβε να « στεγνώσει το μελάνι» από το αποφυλακιστήριο που πήρε ο Άκης Τσοχατζόπουλος λόγω προβλημάτων υγείας και θα βρεθεί πάλι ενώπιον της δικαιοσύνης προκείμενου να δώσει εξηγήσεις ως κατηγορούμενος .

Το… δώρο «επενδύθηκε» σε ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία

Ο πρώην υπουργός, καταδικασμένος από το Πενταμελές Εφετείο  Αθηνών σε ποινή κάθειρξης 19 ετών για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος προερχόμενο από τα εξοπλιστικά προγράμματα που χειρίστηκε στο Υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το νέο κατηγορητήριο που του αποδίδεται, «εισέπραξε» μία ακόμη μίζα ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων. Το «δώρο», το οποίο «επενδύθηκε» σε ένα ασφαλιστήριο ζωής στην Ελβετία, φέρεται να αποτελεί μέρος των εκατομμυρίων ευρώ που έλαβε για να προχωρήσουν οι συμβάσεις των υποβρυχίων και των TOR M1. Συγκατηγορούμενοί του στην υπόθεση ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας (ο άλλοτε εξ απορρήτων του και στη συνέχεια κατήγορός του) καθώς και η σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη που φαίνεται να εισέπραττε τις ετήσιες αποδόσεις του συμβολαίου. Εν αναμονή λοιπόν της απόφασης του Αρείου Πάγου που θα έχει και τον τελευταίο λόγο για την καταδίκη του από το Πενταμελές Εφετείο, ο πρώην υπουργός, λόγω της νέας κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίας που αντιμετωπίζει δεν αποκλείεται να βρεθεί προ μιας δυσάρεστης εξέλιξης ως προς την ποινική του μεταχείριση εάν οι εξηγήσεις του δεν κριθούν επαρκείς.

Το κατηγορητήριο

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο της ανακρίτριας κατά της διαφοράς Παναγιώτας Σίδερη:

«Κατά το χρονικό διάστημα από 4-12-1998 έως και σήμερα, ενεργώντας από κοινού με τον Νικόλαο Ζήγρα και την Βασιλική Σταμάτη, με περισσότερες από μία πράξεις, οι οποίες συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος και οι οποίες εντάσσονται στο συνολικό σχεδιασμό της εγκληματικής δράσης σου, με πρόθεση αφ΄ ενός μεν απέκρυψες την αλήθεια καθ΄όσον αφορά στη φύση, την προέλευση, τη διάθεση, τη διακίνηση ή τη χρήση περιουσίας , αφ΄ ετέρου δε, κατείχες και απέκρυψες περιουσία, εν γνώσει σου ότι αυτή προέρχεται από το έγκλημα της παθητικής δωροδοκίας το οποίο διέπραξες. Συγκεκριμένα, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, με πρόθεση απέκρυψες και κατείχες περιουσία συνολικού ύψους 773.989,20 ελβετικών φράγκων, εν γνώσει σου ότι αυτή αποτελεί προϊόν του εγκλήματος της παθητικής δωροδοκίας σχετικά με τις συμβάσεις προμήθειας οπλικών συστημάτων. Στις 16-12-1998 προέβης με την ασφαλιστική εταιρεία Zurich Versicherungs-Gesellshaft AG,στη σύναψη του με αριθμό 7.293.138 συμβολαίου ασφάλισης ζωής με ασφαλισμένο τον συγκατηγορούμενό σου Νικόλαο Ζήγρα και ημερομηνία έναρξης της Ασφάλισης την 10-12-1998 καταβάλλοντας την 4-12-1998 εφάπαξ το ποσό των 500.000 ελβετικών φράγκων με την υπ. Αριθμ 454387 επιταγή της Τράπεζας CREDIT LYONNAIS (SUISSE) SA. Σύμφωνα με το ανωτέρω ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ο συγκατηγορούμενός σου Νικόλαος Ζήγρας, εδικαιούτο ως λήπτης της ασφάλισης ,ετήσια σύνταξη εκ ποσού 33.147,60 ελβετικά φράγκα, το οποίο καθίστατο ληξιπρόθεσμο την 10η Δεκεμβρίου εκάστου έτους, με πρώτο ληξιπρόθεσμο την 10.12.1999.Ακολούθως και δυνάμει του ως άνω ασφαλιστηρίου συμβολαίου, έλαβες από κοινού με τους ανωτέρω συγκατηγορούμενούς σου και κατά το χρονικό διάστημα από 10-12-1999 έως και την 25-5-2016, το συνολικό ποσό των 773.989,20 ελβετικών φράγκων… το οποίο έκτοτε κατέχεις… Προσέδωσες δε νομιμοφάνεια σε αυτό, ως δήθεν προϊόν της ανωτέρω ασφαλιστικής σύμβασης, ενώ αυτό αποτελεί μέρος και προέρχεται από την πράξη της παθητικής δωροδοκίας την οποία διέπραξες κατ΄επάγγελμα.»

Οι υπογραφές έχουν πλαστογραφηθεί

Ο Νίκος Ζήγρας απολογούμενος υποστήριξε ότι όλες οι υπογραφές που φαίνονται να είναι δικές του έχουν πλαστογραφηθεί. Και πως αυτό βεβαιώθηκε μέσω γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης που διενεργήθηκε κατόπιν εντολής της Ελβετικής Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας, η οποία είχε ξεκινήσει σχετική προκαταρκτική έρευνα πριν από την ελληνική δικαιοσύνη. Η πραγματογνωμοσύνη έδειξε , όπως σημειώνει η Ζήγρας ενώπιον της ανακρίτριας, ότι ο γραφικός χαρακτήρας στο άνοιγμα και τις εντολές του επίμαχου λογαριασμού είναι του Απόστολου-Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου. Κατόπιν αυτού , έδωσε εντολή το 2016 να διακοπεί το συμβόλαιο. Όσον αφορά τώρα στην Βίκυ Σταμάτη, εμπλέκεται στην υπόθεση καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που προσκόμισε ο Ζήγρας, στις 24-6-2007 υποδεικνύεται μέσω επιστολής, δήθεν από αυτόν, λογαριασμός στο όνομά της όπου εφεξής θα γίνονταν οι καταβολές της σύνταξης.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ