Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης: Μία σκληρή πραγματικότητα σε εικόνες!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης: Μία σκληρή πραγματικότητα σε εικόνες!

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αττικής περιγράφει λακωνικά αλλά εξαιρετικά γλαφυρά με τον φακό της η δικηγόρος Γεωργία Μόσιου.

Μία κατάσταση που επιβαρύνει τόσο το σύστημα, όσο και αλλοδαπούς και δικηγόρους οι οποίοι εξαντλούν τις εργατοώρες του σε διαδρόμους, ουρές και γραφειοκρατία με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία ανεξέλεγκτη αλυσιδωτή αντίδραση.

Η κυρία Μόσιου έγραψε και αποτύπωσε με τον φακό της τα παρακάτω:

“Ουρές, ουρές και πάλι ουρές με αναμονή πολλών ωρών μέσα σε ένα τεταμένο περιβάλλον και εκνευρισμού αλλοδαπών πολιτών, δικηγόρων και δημοσίων υπαλλήλων. Αυτή είναι η δύσκολη καθημερινότητα των δικηγόρων που ασχολούνται με το Δίκαιο Αλλοδαπών.

Η μέρα ξεκινάει από νωρίς περίπου στις 6.00 το πρωί με τις «γνωστές λίστες» που τηρούν δικηγόροι μεταξύ τους για να τηρούν σειρά προτεραιότητας, όταν ανοίγει η υπηρεσία στις 9.00, και η περιοδεία έχει πολλούς σταθμούς:

  • Υπουργείο Εσωτερικών και ΔΑΜ Νοτίου Τομέα και Νήσων – Πειραιά,
  • ΔΑΜ Α και Β Αθήνας, Ταύρος – Πέτρου Ράλλη,
  • ΔΑΜ Βορείου Τομέα και Ανατολικής Αττικής στην Παλλήνη, και για όποιον έχει κουράγιο το απόγευμα μπορεί να καταλήξει
  • στη γνωστή Διεύθυνση Αλλοδαπών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Πέτρου Ράλλη για να καταθέτει αντιρρήσεις.

Η δύσκολη αυτή περιοδεία, η οποία θυμίζει παιχνίδι επιβίωσης γίνεται ανάμεσα σε ταλαίπωρους μετανάστες, οι οποίοι για ώρες αναμένουν το ραντεβού τους, δικηγόρους οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μία ατέρμονη γραφειοκρατία και καθυστέρηση διεκπεραίωσης των υποθέσεών τους και δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τις ανάγκες των υποστελεχωμένων δημοσίων υπηρεσιών των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Αττικής.

Η ουσία όμως της δουλειάς χάνεται στην πορεία, καθώς για ένα ραντεβού για άδεια διαμονής εξαιρετικών λόγων (7ετια), αν το κλείσεις σήμερα μπορεί χρειαστεί να περιμένεις μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019, τουτέστιν μετά από ένα χρόνο και επιπλέον.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ