Σάββατο 20 Απριλίου 2024

Κυπριακό Δικαστήριο μπλοκάρει (προσωρινά;) την πώληση του Υγεία

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Κυπριακό Δικαστήριο μπλοκάρει (προσωρινά;) την πώληση του Υγεία

Μια απόφαση Κυπριακού Δικαστηρίου με ηχηρές προεκτάσεις στην Ελλάδα, προκαλεί ανατροπή, τουλάχιστον προς το παρών, στην πώληση του ποσοστού 70,38 των μετοχών του νοσοκομείου Υγεία που κατέχει ο Όμιλος MIG.

H πώληση σύμφωνα με δημόσιες ανακοινώσεις έχει δρομολογηθεί μετά την έγκριση της γενικής συνέλευσης της MIG στα τέλη Αυγούστου και την άδεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού με αγοραστή την Hellenic Healthcare. Όμως το επαρχιακό δικαστήριο Αμμόχωστου με απόφαση του απαγορεύει κάθε μεταβολή των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας MIG προκειμένου να κατοχυρωθεί η απαίτηση καταθέτη της πρώην Λαϊκής Τράπεζας, τα χρήματα του οποίου κουρεύτηκαν. Το διάταγμα του δικαστηρίου ισχύει μέχρι την πλήρη εκδίκαση της αγωγής εναντίον της MIG, εκτός και εάν η εταιρεία εμφανιστεί ενώπιόν του στις 12 Οκτωβρίου και αποδείξει ότι το διάταγμα του δεν πρέπει να ισχύει. Άρα μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει μεταβίβαση.

Η απόφαση

Η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με το sigmalive.com, δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία της MIG, υπέρ εταιρείας η οποία απώλεσε καταθέσεις 1,5 εκατομμυρίου ευρώ, περίπου, εξαιτίας του “κουρέματος” το 2013 στην πρώην Λαϊκή Τράπεζα.

Η απόφαση μπορεί να ανατραπεί αν παρουσιάσει στοιχεία η εταιρία μέχρι τις 12 Οκτωβρίου

Πρόκειται, για την πρώτη (προσωρινή έστω) δικαίωση καταθέτη , με την οποία κυπριακό δικαστήριο δεσμεύει περιουσιακά στοιχεία της MIG, του αποθανόντος Ανδρέα Βγενόπουλου, για να εξασφαλίσει τις απαιτήσεις που διεκδικεί στη βάση της αγωγής της.

Με βάση τη δικαστική απόφαση :

  • Απαγορεύει στην εταιρεία MIG να πωλήσει τις μετοχές, που κατέχει είτε άμεσα, είτε έμμεσα στην ελλαδική εταιρεία Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών “ΥΓΕΙΑ” Α.Ε.
  • Απαγορεύει στη MIG να υλοποιήσει την απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης της 27ης Αυγούστου 2018 ή και οποιασδήποτε άλλης ημερομηνίας, που αφορούν στην πώληση στις εταιρείες Hellenic Healthcare όλων των μετοχών, που κατέχει άμεσα ή έμμεσα στο μετοχικό κεφάλαιο του “ΥΓΕΙΑ”.

Η απόφαση προβλέπει την ταχεία επίδοση του δικαστικού διατάγματος στα γραφεία της MIG στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ