Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

ΤΕΡΝΑ: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

NEWSROOM icon
NEWSROOM
ΤΕΡΝΑ: Στο Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

Στο ελεγκτικό συνέδριο οδηγείται η σύμβαση για την κατασκευή του αεροδρομίου στο Καστέλι Ηρακλείου Κρήτης, ενός εκ των μεγαλύτερων έργων της νέας γενιάς υποδομών, ύψους περίπου 500 εκατ. ευρώ,

μετά από την ανακήρυξη ως αναδόχου, της κοινοπραξίας «Ariadne Airport Group», όπου συμμετέχουν η ΤΕΡΝΑ (90%) και η ινδική GMR Airports Limited (10%).

Η σύμβαση κατατίθεται στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έκριση

Όπως αναφέρει το liberal.gr το νέο αεροδρόμιο, το πρώτο μεγάλο έργο που θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται έπειτα από χρόνια στην Ελλάδα, φιλοδοξεί να αναβαθμίσει δραστικά την τουριστική εικόνα της Κρήτης, καθώς θα αντικαταστήσει το σημερινό «Νίκος Καζαντζάκης», ένα από τα χειρότερα της Ευρώπης (παράπονα για μεγάλες ουρές αναμονής, καθαριότητα, κλπ.), όπως αναδεικνύεται μέσα από τις ψηφοφορίες χρηστών εξειδικευμένων διεθνώς ιστοσελίδων.

Την απόφαση ανακήρυξης της κοινοπραξίας «Ariadne Airport Group» ως αναδόχου του έργου, που ανήρτησε στη Διαύγεια ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζης, θα ακολουθήσει η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο -λογικά μέσα στον Οκτώβριο- η εν συνεχεία υπογραφή της σύμβασης μεταξύ Δημοσίου και επενδυτή, και η κύρωση από τη Βουλή, προκειμένου αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα πρώτα έργα.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ