Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Διήμερη συνάντηση με τα προβλήματα των φυλακών στο «μικροσκόπιο»

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Διήμερη συνάντηση με τα προβλήματα των φυλακών στο «μικροσκόπιο»

Τα σοβαρά προβλήματα του σωφρονιστικού συστήματος τέθηκαν επί τάπητος στη διήμερη συνάντηση των Διευθυντών των φυλακών της χώρας, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 18 και 19 Οκτωβρίου στην Αθήνα, όπως έχει καθιερωθεί από το 2015.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείχθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της πρόληψης του υπερπληθυσμού  όπως και ζητήματα οικονομικής διαχείρισης, διοικητικής δομής και οργάνωσης των φυλακών, επιμόρφωσης του προσωπικού και λειτουργίας της Σχολής Σωφρονιστικών Υπαλλήλων.

Οι προτάσεις των Διευθυντών των 33 φυλακών της χώρας θα κατατεθούν στα αντίστοιχα όργανα και νομοπαρασκευαστικές επιτροπές του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επίσης, οι διευθυντές των φυλακών αντάλλαξαν πληροφορίες και καλές πρακτικές που αποκόμισαν από επισκέψεις τους στο εξωτερικό και συμμετοχές τους σε συναντήσεις και συνέδρια ευρωπαϊκού και διεθνούς σωφρονιστικού ενδιαφέροντος.

Ποιοι παραβρέθηκαν 

Τη συνάντηση χαιρέτισαν ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Μιχάλης Καλογήρου και ο Γενικός Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κ. Ευτύχης Φυτράκης. Ομιλία απηύθυνε, μετά από σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η Διευθύντρια Φυλακών Κύπρου, κυρία Άννα Αριστοτέλους, η οποία παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας, τις δράσεις και πρωτοβουλίες των Φυλακών Κύπρου. Η συμμετοχής της κυρίας Αριστοτέλους εντάσσεται στο πλαίσιο συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Δικαιοσύνης των δύο χωρών. Παρέστησαν επίσης η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κυρία Μαρία Γιαννακάκη, και ο κ. Άριστος Τσιάρτας από τον τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Κύπρου.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ