Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Δ. Παπαγγελόπουλος: Μπορεί να νικηθεί η διαφθορά, μόνο η βλακεία είναι ανίκητη!

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Δ. Παπαγγελόπουλος: Μπορεί να νικηθεί η διαφθορά, μόνο η βλακεία είναι ανίκητη!

Τη βεβαιότητα ότι η διαφθορά μπορεί να νικηθεί, αρκεί να μην υπάρχει ολιγωρία των αρμόδιων οργάνων, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης κοπής της βασιλόπιτας για τη νέα χρονιά, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς.

Ο Υπουργός κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, πριν προβεί στην κοπή της πίτας, ευχήθηκε υγεία όχι μόνο σωματική αλλά ψυχική και πνευματική, απαραίτητες στη δύσκολη εποχή που ζούμε, προσθέτοντας:

«Η μάχη μεταξύ του καλού και του κακού είναι αέναη. Αυτό άλλωστε αναφέρεται σε όλες τις θρησκείες και τα φιλοσοφικά ρεύματα. Η μάχη λοιπόν κατά της διαφθοράς είναι συνεχής. Αυτό δεν σημαίνει ότι η διαφθορά δεν μπορεί να νικηθεί. Μόνο η βλακεία είναι ανίκητη. Για να νικηθεί όμως η διαφθορά τα ελεγκτικά όργανα δεν πρέπει να είναι ανεπαρκή ή να επιδεικνύουν ολιγωρία».

Η Γενική Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Αναστασία Ξεπαπαδέα, με τη σειρά της, ανέδειξε την πρόοδο και την αποτελεσματικότητα που έχει επιδείξει η Γενική Γραμματεία στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας της και εξήρε τη συνεισφορά των εργαζομένων και το υψηλό επίπεδο της ανταπόκρισής τους στις προκλήσεις που είχε να αντιμετωπίσει η νεοσύστατη Υπηρεσία. «Η καταπολέμηση της διαφθοράς είναι κοινωνικό αίτημα και η ΓΕΓΚΑΔ εργάζεται για την πραγματοποίησή του».

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ξ. Δημητρίου, η Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου επικεφαλής της Αρχής καταπολέμησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, κ. Ά. Ζαΐρη, η επικεφαλής των οικονομικών εισαγγελέων κ. Μ. Ψαρουδάκη και η αναπληρώτριά της κ. Β. Κρίνα, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κ. Μ. Παπασπύρου, και οι επικεφαλής των ελεγκτικών σωμάτων, του ΣΔΟΕ κ. Σ. Θωμαδάκης, του ΣΕΕΔΔ κ. Δ. Κασσαβέτης, του ΣΕΔΕ κ. Σ. Ποτουρίδης, του ΣΕΕΥΠ κ. Σ. Ευαγγελάτος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Ταξίαρχος Γ. Καρβουνάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΚ για την πάταξη του λαθρεμπορίου κ. Θ. Αδαμόπουλος.

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ