Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024

Εκπαίδευση του προσωπικού των φυλακών για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Εκπαίδευση του προσωπικού των φυλακών για την αντιμετώπιση της ριζοσπαστικοποίησης

Με στόχο την πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης στην Ευρώπη και την εκπαίδευση στελεχών του σωφρονιστικού συστήματος πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο ολοκληρώθηκε σήμερα.

Στην εκπαίδευση, η οποία περιλαμβάνει και εξ αποστάσεως παρακολούθηση, συμμετέχουν 60 στελέχη από τις φυλακές της Ελλάδας και της Γερμανίας και 20 επιμελητές ανηλίκων και κοινωνικής αρωγής από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων συμμετείχαν σωφρονιστικοί υπάλληλοι όλων των ειδικοτήτων από 17 φυλακές της χώρας (Διευθυντές, Αρχιφύλακες, διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό) και Επιμελητές Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής από τρεις υπηρεσίες.

Η Γενική Γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Γιαννακάκη τόνισε κατά τη σχετική εκδήλωση ότι η επιμόρφωση του προσωπικού μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας είναι ιδιαίτερα σημαντική για την πρόληψη του φαινομένου ενώ σημείωσε ότι η προσέγγιση του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θέτει σε πρώτο πλάνο το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου, αποτελεί και την πιο έγκυρη προσέγγιση στο ζήτημα της αντιμετώπισης του βίαιου εξτρεμισμού.

Προηγήθηκαν πιλοτικές επισκέψεις-παρουσιάσεις στα καταστήματα κράτησης Κορίνθου, Αυλώνα και Επιλογή-ΚΑΤΚ (Ελεώνα-Θήβας) μέσα στο καλοκαίρι, ενώ από τον Σεπτέμβριο ξεκίνησε η κύρια φάση της συνεργασίας των δυο φορέων για το εκπαιδευτικό έτος 2018-2019 που θα αναπτυχθεί σε πέντε επιπλέον καταστήματα κράτησης (Δομοκού, Λάρισας, Πάτρας, Τρικάλων, Χαλκίδας).

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ