Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Ο Καλογήρου επιχειρεί να εξομαλύνει τις σχέσεις κυβέρνησης- Ένωσής Δικαστών Εισαγγελέων

NEWSROOM icon
NEWSROOM
Ο Καλογήρου επιχειρεί να εξομαλύνει τις σχέσεις κυβέρνησης- Ένωσής Δικαστών Εισαγγελέων

Η πρώτη προσπάθεια να εξομαλυνθεί η σχέση της κυβέρνησης με τους δικαστές, κυρίως με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων οι οποίες είχαν διασαλευθεί επί υπουργίας Στ. Κοντονή έγινε χθες οπότε και πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με τον

Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχ. Καλογήρου  και τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου, στα γραφεία της Ένωσης. Η μεγάλη ένταση – πέρα των άλλων- είχε προέλθει κυρίως για το θέμα του πόθεν έσχες των δικαστών αλλά και της ιδιωτικής διαμεσολάβησης, στο οποίο οι δικαστές αντιδρούσαν έντονα και μάλιστα είχε κριθεί αντισυνταγματικό – ως μέτρο- απο την Διοικητική Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.  Όπως αναφέρει η Ένωση Δικαστών Εισαγγελέων:

Το πόθεν έσχες των δικαστών και η ιδιωτική διαμεσολάβηση είναι τα δυο κεντρικά θέματα που τέθηκαν

«Η συνάντηση έγινε σε πολύ θετικό κλίμα και υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για όλα τα ζητήματα που αφορούν τη Δικαιοσύνη. Συζητήθηκαν το υπό κατάθεση νομοσχέδιο για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) και οι  προτάσεις της Ένωσης για κατάργηση της υποχρεωτικής ιδιωτικής διαμεσολάβησης, αύξηση των οργανικών θέσεων δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε ο πειθαρχικός έλεγχος για καθυστέρηση στη δημοσίευση αποφάσεων να λαμβάνει υπόψη τον αριθμό των δικογραφιών που έχει περαιώσει ο δικαστικός λειτουργός, κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης ώστε στις εργατικές και πτωχευτικές διαφορές να καθορίζεται ανώτατος αριθμός εναγόντων, λειτουργία κατεύθυνσης Ειρηνοδικών από τη Σχολή Δικαστών, απόσυρση της διάταξης για την επιλογή αθλητικών δικαστών στην ΕΠΟ, συγκρότηση ειδικής υπηρεσίας στην Επιθεώρηση Εργασίας για τον υπολογισμό των κονδυλίων στις εργατικές διαφορές λειτουργώντας επιβοηθητικά στο έργο των δικαστών.

Έγινε επίσης ενημέρωση για την πορεία των νέων Σχεδίων Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο κ. Υπουργός δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις μας».

Ακολουθήστε το dikastiko.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο dikastiko.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ